В Єкатеринбурзі через різке подорожчання вживані авто почали вимінювати на квартири
06.04.2022   //  

Через різкий стрибок цін вартість уживаних авто в Єкатиренбурзі (Свердловська область, РФ) зрівнялася з вартістю житла, в місті набирає популярність бартерний обмін машин на квартири без залучення розрахунків грошима.

Про це пише «E1.ru». (Для переводу цін у гривні діліть приблизно на три).

За місяць станом на середину березня середня ціна, вказана в оголошеннях про продаж нових машин, виросла на 60%,  уживаних – на 19%. Поступово темпи подорожчання вирівнялися, в останні тижні авто дорожчають на 2-2,5% щотижня.

В результаті, деякі марки авто з невеликим пробігом нині стоять дорожче, ніж вони коштували новими в автосалоні. Наприклад, сьогодні Ford Focus 2019 року випуску коштує 12,8 млн рублів. Це дорожче, ніж раніше просили за новий такий автомобіль.  За Toyota Corolla 2015 року просять 2,5 млн рублів, скільки місяць тому коштувала престижна Toyota Camry.


На дошках оголошень тепер багато пропозицій про обмін автомобіля на квартиру. Попит на обмін загострився також через небажання людей тримати капітали в рублях. На такий бартер впливають також проблеми з отриманням іпотеки та її подорожчанням.

Наприклад, тепер старий Mercedes можна просто виміняти на двокімнатну квартиру в Єкатеринбурзі неподалік метро, свідчать дані сайту оголошень з продажу нерухомості.