В Новоросійську, де базується російський флот, з подорожчавшого борщового набору зникає капуста
02.04.2022   //  

Ціна на капусту в Новоросійську (Краснодарський край РФ) піднялася в 2,5 рази до 120 рублів за кілограм, подекуди вона зникла з продажу.  Різке подорожчання в місті відмічається на всі овочі «борщового набору».

Про це пише «Новороссийский рабочий». (Для переведення цін у гривні діліть приблизно на 3).

Новоросійськ – найбільший порт Півдня Росії, тут знаходиться військово-морська база.

«Ще два-три тижні тому капуста на ринку та мережевих магазинах була досить бюджетним овочем. Максимум просили 50 рублів за кіло. А в супермаркетах можна було купити навіть за сорок рублів з копійками. І тут раптом ціна підстрибнула ого-го як. За кілограм минулорічної капусти торговці просять 100 рублів. Це якщо пощастить. А так ціна доходить і до 120 рублів. Капуста не тільки коштовна, а її досить мало. На ярмарці в минулі вихідні на Лєдньова її не було взагалі», – написав кореспондент новоросійського видання.

Ціни на капусту у Новоросійську – для переведення у гривні діліть приблизно на 3.

Фермери пояснюють, що до 100 рублів виросли ціни на гуртовому ринку в Цемдолині. На цінниках в супермаркетах найкраща ціна – 106 рублів за кілограм. Свідки стверджують, що нібито можна знайти по 80 руб./кг, але з обмеженим продажем «в одні руки».

Разом з капустою стрибнули ціни на овочі майже всього «борщового набору».

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що В Свердловській області в березні капуста подорожчала вдвічі, на Сахаліні ціни на неї вже досягли 190 рублів за кілограм.

За даними видання «Кубань. АиФ», в Краснодарському краї овочі борщового набору з початку року подорожчали на 15-20%. Покупці жаліються, що цінник на овочі змінюються щоденно.