Омські перевізники розповідають про зростання цін на чекову стрічку у 3-5 разів – буде дорожчати проїзд
02.04.2022   //  

В Омську перевізники повідомили про різке подорожчання цін на чекові стрічки, необхідні для видачі квитків пасажирам. У муніципальних перевізників ще є запас стрічки до літа, а приватники вже кажуть про майбутнє подорожчання проїзду, передає ngs55.ru.

В офісі головного муніципального перевізника ПАТП-8 відзначили більш ніж п’ятикратне зростання цін на чекову стрічку. Через це підприємства навіть тимчасово призупинили її закупівлю, щоби не переплачувати в момент підвищення вартості. (Для переведення ціни у гривні діліть приблизно на 3).

— У нас минулого року укладали договір по стрічці по 9,27 рубля – цієї стрічки вистачить до середини липня. Тепер постачальники пропонують [заплатити] від 55 до 85 рублів. Торги поки не відкриваємо – час є, чекаємо, що ринок заспокоїться і ціна буде більш-менш адекватною, – розповів виконувач обов’язків директора ПАТП-8 Михайло Томилов.

Набагато гірші справи у приватних перевізників, оскільки серед приватників прийнято закуповувати стрічку лише на місяць-два. Тому довоєнні запаси вже добігають кінця.

— По ціні: цей рулончик, який заправляється в термінал, коштував близько 11-12 рублів. Остання пропозиція мені була 11 березня – 60 рублів. Коробка з 280 рулончиків замість 6000 тепер коштує майже 16 000. Виходить, зростання майже 300%. Минулого тижня ми проводили нараду у департаменті транспорту, і там наші перевізники заявили, що постачальники вже просять по 120 рублів. Це вже збільшення не на триста відсотків, а на тисячу з гаком. Якщо перевести це в розрахунок собівартості проїзду, то лише на цій стрічці потрібно вартість проїзду збільшувати мінімум на рубль, – розповів голова СРО «Омські перевізники» Володимир Геворгян.