Подорожчання продуктів в Тюмені: середній чек у більшості магазинів зріс на 30-50%
01.04.2022   //  

У березні прожитковий кошик середньостатистичного тюменця подорожчав удвічі, повідомляє «Сибір.Реалії».

Найшвидше на падіння рубля відреагували у винних магазинах. Якщо раніше пляшка іспанського вина коштувала близько 290 рублів, то тепер 470. Причому найбільше подорожчання припало на недорогий алкоголь.

Про знижки забули й у мережевих супермаркетах. У «Стрічці», «Перехресті», «Ашані» ціни зросли кратно, особливо на предмети особистої гігієни, пральні порошки та побутову хімію, а також на каву та олію.

Тюменці дивуються вартості прокладок за 600 рублів, шампуню Head & Shoulders за 800 і трикілограмового вилка капусти за 320 рублів.

Полиці із цукром періодично наповнюються товаром, але ненадовго.

– Цукор був останній раз кілька днів тому, я особисто встигла собі купити вже по 83 рублі за кіло. Коли чекати? Нам не кажуть, не вірте, що ми притримуємо на складі, там пусто, – розповіла продавець із «Ашану».

Директор обласного департаменту споживчого ринку Марія Трофімова впевнена, що ажіотажу в магазинах тюменів немає: «Сплеску купівлі товарів не спостерігаємо». Тюменцям постійно повідомляють, що запасів товарів першої потреби вистачить на 15-30 днів, а на складах продуктів вистачить більш ніж на місяць. Що стосується зростання цін, Трофімова констатує, що вартість товарів не зросла «за останній час», помічено коливання на 1–3%.

Проте, за словами тюменців, середній чек у більшості магазинів зріс на 30-50%.