«Єдінорос» запропонував ремонтувати школи російськими матеріалами без тендерів
31.03.2022   //  

При ремонті шкіл треба відмовитись від конкурсних процедур і замінити будматеріали з «недружніх» країн російськими або з «дружніх». Як пише «Псковська стрічка новин», це пропонує віце-спікер Ради Федерації, секретар Генради «Єдіної Росіі» Андрій Турчак.

Російська владна партія провела нараду щодо втілення програми з капітального ремонту шкіл. У підсумку наради виявилось, що планується «оптимізувати витрати у зв’язку зі зростанням вартості матеріалів». А саме замінити будівельні матеріали з «недружніх» країн на російські або з «дружніх». Також Турчак заявив, що «за можливості потрібно відмовитись від проведення конкурсних процедур». Тобто від конкурентних тендерів.

До середини березня в низці регіонів конкурси із визначення підрядників не провели в повному обсязі – йшлося про приблизно 260 шкіл більш ніж у 30 суб’єктах. На сьогодні конкурси ще не оголосили по двох десятках об’єктів. Турчак погрожував звільненнями.

Раніше «Наші гроші» повідомляли з посиланням на «Коммерсант», що 40% російських забудовників заморозили будівництва через дорожнечу будматеріалів внаслідок санкцій.