На Псковщині фермери несуть величезні витрати, стримуючи ціни на молоко
30.03.2022   //  

Російські фермери несуть величезні витрати, стримуючи зростання цін на молоко. Про це повідомив місцевий виробник молока в радіоефірі державної телерадіокомпанії «Псков».

Поки що вартість молока вдається стримувати, але фермери вже несуть величезні витрати на утримання худоби. Зокрема зараз подорожчали навіть російські корми. Про це заявив у ефірі «Радіо Росії Псков» у програмі «Завтра п’ятниця» керівник Першої Великолуцької Молочної Компанії Андрій Жоров. За його словами, також злетіли ціни на упаковку для молока. Подорожчання становить 30-40%. Причина – зростання цін на імпортні товари.

Жоров зазначив, що, можливо, в майбутньому все це позначиться на цінах на молоко. Він розповів, що в кінцевій ціні молока переважає вартість сировини. Також значну частину становить вартість електроенергії. До того ж, використовуються імпортні закваски, бо вони зручніші. Нині Великолуцьке молочне виробництво, мовляв, поступово переходить на роботу і на російських заквасках у тому числі, щоб стримати ріст цін. Також Жоров зазначив, що середня закупівельна ціна на молоко становить близько 32 рублі (10 грн.).