У Твері (РФ) коментують подорожчання шин удвічі: «Всё хорошо, прекрасная маркиза»
28.03.2022   //  

За останній місяць вартість нових та вживаних автомобільних шин у Твері зросла вдвічі. Про це пише видання «Tverigrad» із посиланням на Телеграм-канал «Тверская телега».

Продавці кажуть, що зараз у виробників закінчується сировина, а залишки дорожчають. У березні ціни ростуть кожного дня. У середньому гума подорожчала щонайменше вдвічі.

Цінник на більш-менш нормальні шини Nokian R15 знаходиться в районі 5 тис рублів за шину. Той самий радіус Bridgestone влетить у 7 тис рублів. На «Жигулі» свіжий комплект гуми Nokian обійдеться у 4,5 тис рублів. Причому, як стверджує автор Телеграм-каналу, російських брендів шин типу «Кама» взагалі немає в наявності, лише під замовлення.

Знайти вживану гуму 15-го радіусу дешевше 3 тис рублів за штуку майже нереально, а якщо вийде, вона буде на сезон. Середня температура по лікарні біля 3,5-4 тис рублів.

Автор пише:

«Враховуючи те, що дуже подорожчали і запчастини для підвіски, запит на швидкий ремонт владою вулиць, що розкрилися після зими, стає вкрай актуальним! Будь-яке потрапляння авто в яму – як серпом по одному місцю автовласника».

Нагадаємо, у сусідньому Смоленську влада не планує ремонтувати зношені трамвайні шляхи через відсутність коштів, а місцеві жителі латають ями на дорогах підручними засобами.

Читач «Tverigrad» прокоментував новину зміненою цитатою з пісні Леоніда Утьосова:

«І таке підвищення у всьому, а наш ДАЇшний губер, разом із царем співають:

Всё хорошо, прекрасная маркиза

Дела идут и жизнь легка

Ни одного, печального сюрприза

За исключением войны».