У транспорті Липецька (РФ) через зліт цін на папір дозволили не видавати чек: «Всі дружно переходимо на лопухи»
28.03.2022   //  

У Липецькій області (РФ) з 26 березня термінали оплати проїзду у громадському транспорті можуть не видавати чеки. Про це повідомило видання Gorod48.ru з посиланням на управління доріг та транспорту Липецької області.

«У зв’язку із змінами логістичних ланцюжків та багаторазового збільшення вартості паперової продукції, можливі перебої у поставках чекової стрічки. Внаслідок цього видача чеків безготівкової оплати проїзду призупинена», – пояснили в управлінні.

Читачі видання у коментарях під цим повідомленням висловили своє невдоволення такою новиною:

«Спокійно. Талони друкуватимемо на туалетному папері, хоч і його скоро не буде. Адже лісу у нас немає. Пародокс. У нас навіть немає свого виробництва паперу. А за кордон нам уже не допоможе, влітку всі дружно переходимо на лопухи»

«Буде як у СРСР. Коричневий папір з тирсою»

«У нашій країні не те. Повний пипець скрізь»

«А як же страховка життя? Як довести, що їхав у цьому автобусі?»

«Він є страховим документом, тобто за його відсутності стане неможливим пред’явлення претензій за травми, отримані під час поїздки у громадському транспорті».

«Квиток був якоюсь гарантією на випадок страховки… Виходить, життя людини нижче вартості папірця?»

«Ну, якщо термінали можуть не видавати чеки, то банкомати можуть не видавати асигнації – все з однієї сировини виготовляється»

«Папір входить у вартість проїзду, значить ціна на послугу повинна знизитися. Фіскальний документ відсутній, як бути?»

«Повернутися у минуле століття! Кондуктор візьме гроші та видасть маленький квиток. А можна й не видавати. Навіщо! План виконав, а решту – на особисті витрати»

«За моїми розрахунками, ціна за проїзд повинна зменшитися на 5 рублів через відсутність чеків. Це називається надання послуги не відповідної якості, і становитиме 23 рублі за готівку та 18 рублів за безготівковим розрахунком. А ви не скажете, чому немає цукру у магазинах? Може треба вимагати від адміністрації, щоб врахували думку народу та виставили на полиці цукор у магазинах?»

Як повідомлялося, на російському ринку виник дефіцит упаковки «тетрапак», адже великі виробники з іноземною участю призупинили роботу в Росії. А у Хакасії через брак паперу новонародженим не видають документи.