У Новосибірську (РФ) відбулось «нєвіданної ізмєнєніє цен на авто» – нові європейці і вживані японці злетіли на 30-50%
27.03.2022   //  

На початку березня автовиробники змінили свої прайси, ціни на нові автомобілі збільшилися до 40%, а з урахуванням дилерських накруток багато машин стали просто космольотами. Про це повідомив «Новосибирск онлайн».

Середні ціни тут отримані цифровою платформою “Банкавто” на основі моніторингу РРЦ (рекомендованої роздрібної ціни) виробників.

За заводськими цінами лідером став німецький Volkswagen Polo, який додав у середньому 600 тисяч рублів і досяг вартості майже 2 мільйони (зростання 49%). Інша європейська модель Renault Duster також тепер коштує в середньому під 2 мільйони (+37%). На тлі повідомлень про зупинення заводу Volkswagen під Калугою та планів Renault згорнути бізнес майбутнє цих європейських моделей виглядає досить туманним.

«Хоча офіційно припинення виробництва Volkswagen Polo в Калузі поки що названо лише призупиненням заводу, страх більше не купити добротний автомобіль B-класу німецької марки створює чудовий ажіотаж. У результаті середня ціна кількох сотень Polo, що залишилися у дилерів, всього за три тижні березня злітала на 600 з лишком тисяч рублів. Така хвиля зростання бачиться особливо визначною на тлі того, що за весь лютий середня ціна цього автомобіля практично не змінювалася», – коментують у прес-службі “Банкавто”.

«Так чи інакше, подальше ціноутворення на нашому ринку погано передбачуване навіть на 10–20 днів уперед. Залишилися вже вироблені іномарки у разі остаточного припинення їх складання можуть продаватися практично за будь-якими, що здаються ще вчора захмарними цінами. Але й ті бренди, що готові продовжувати бізнес у Росії, свого не проґавлять: зростання в 15–20% на місяць вже не виглядає фантастичним», — зазначають у «Банкавто».

Також з 22 лютого по 22 березня 2022 року змінились середні ціни на найпопулярніші автомобілі з пробігом у Новосибірську. Топ моделей подорожуючих очолили японські автомобілі – Toyota Camry (+39%), Lexus RX (+29,9%), Toyota RAV4 (22,5%), – коментують представники сервісу «Авто.ру».

Нагадаємо, після нападу на Україну цивілізовані країни ввели проти Росії економічні санкції. Внаслідок країну-агресор покидають світові виробники та продавці.

Коментування припинене.