У Росії перестають продавати елітну нерухомість, тому що продавцям нікуди подіти гроші від продажу: санкційний бан
25.03.2022   //  

Забудовники високобюджетних новобудов та власники дорогої нерухомості знімають квартири з продажу, повідомляє «Forbes.ru».

Характерними особливостями вторинного елітного ринку у березні стали розриви угод на різних етапах переговорів та зняття лотів із продажу. Попит на елітне житло виріс на рівні дзвінків та переглядів оголошень, але мало конвертується в угоди.

«Зараз у багатьох клієнтів, хто думав про продаж елітної нерухомості, виникає питання: а що робити з отриманими коштами?» – пояснює директор управління елітної нерухомості компанії «Метріум Преміум» Ганна Раджабова.

За її словами, придбати ліквідну нерухомість натомість зараз важко через брак пропозицій, курси валют непередбачувані, криптовалюти — високоризиковий актив, а готівка знецінюється не щодня, а щогодини, тому нерідко власники або зовсім знімають об’єкт з продажу, або встановлюють дуже високу ціну.

Таку поведінку продавців відзначають майже всі опитані учасники ринку.

«Занадто висока волатильність курсу вводить багатьох у ступор. Люди погоджують вартість на момент перегляду об’єкта, але на момент покупки вона може бути збільшена або зменшена на 10%», – нарікає директор департаменту з продажу квартир Penny Lane Realty Андрій Садо.