«Побєди» не буде: без західних блокбастерів закрився найстаріший кінотеатр Пскова (РФ)
25.03.2022   //  

Найстаріший кінотеатр «Побєда» у Пскові не працює вже два тижні через відсутність нових фільмів у зв’язку з тим, що великі закордонні кінокомпанії пішли з Росії. Про це пише видання «Псковська правда» з посиланням на «Псковське агентство інформації».

Однією з основних причин закриття кінотеатру є вихід великих зарубіжних кінокомпаній з Росії та, як наслідок, відсутність нових фільмів. Внаслідок цього різко впала кількість відвідувачів. Про це повідомив Олександр Судома – директор кіно-розважального центру «Чарівне місто», до складу якого входять два кінотеатри «Побєда» і «Смєна». На сьогодні невідомо, коли «Побєда» відкриється знову. Інший кінотеатр «Смєна» продовжує роботу.

«Немає такого [великого] напливу глядачів. Наступного тижня спробуємо запустити у повторний прокат «Брат» та «Брат 2» у «Смєні», далі вже будемо думати», – зазначив Судома.

На афіші кінотеатру «Смєна» з російської продукції зараз вказані фільми «Брат» та «Брат 2» українофоба Олексія Балабанова і декілька нових комедій та мультфільмів. Крім того, у прокаті є західні фільми другого ешелону, які вийшли в Росії вже після її вторгнення в Україну: «Підрядник» (2022, США) та «Ласкаво просимо до Риму. Нові пригоди» (2021, Італія). Із грудня показують фільм «Школа магічних звірів» (2021, Німеччина). Також у прокаті новий трилер з Гонконгу і мультфільм з Китаю, який вийшов у Росії в 2019 році.

Кінотеатр «Побєда» збудований у 1946 році, а «Смєна» (раніше «Піонєр») – у 1970 році.

Нагадаємо, як повідомляли «Наші гроші» раніше, «власники кінотеатрів Калінінграду (РФ) зрозуміли, що не зможуть вижити на російських фільмах». Крім того, концертному і книжковому ринкам доведеться зіткнутися зі зниженням платоспроможності населення.