Через брак паперу у Хакасії (РФ) новонародженим не видають документи
25.03.2022   //  

У республіці Хакасія через дефіцит паперу новонародженим з початку березня перестали видавати документи. Про це 24 березня повідомило видання «Сибір.Реалії».

У Мінохорони здоров’я Хакасії тиждень тому відмови в оформленні документів новонародженим пояснювали затримками в логістиці. «Бланки для довідок роблять не в Хакасії. Упродовж тижня-двох вони прийдуть до республіки, і мами отримають документи», – цитувало місцеве видання NotaBene представника міністерства.

Втім, 24 березня редакції «Сибір. Реалії» в МОЗ республіки повідомили, що «бланків все ще немає», але на них чекають «з дня на день».

Поза тим, 23 березня про дефіцит паперу через відсутність імпортного відбілювача целюлози повідомила влада Новосибірської області. І збережеться дефіцит мінім до квітня, тому до того часу вони будуть використовувати «жовтий» папір.

«Вітчизняний Світлогірський целюлозно-паперовий комбінат збільшує випуск паперу SvetoCopy ECO з напівбіленої целюлози («екопапір»). Такий папір не вимагає імпортних хімічних компонентів, але має жовтуватий відтінок», – пояснили в уряді області.

Між тим, як повідомляє mk.ru, на тлі подорожчання офісного паперу, в Новосибірську, на сайтах оголошень стали з’являтися оголошення про продаж чернеток, на одній із сторін яких вже надруковано інформацію. Станом на 23 березня таких оголошень про продаж паперу було понад 4000.

Наприклад, мешканка Новосибірська виставила в інтернеті оголошення про продаж офісного паперу, одна зі сторін якого вже списана. За 500 таких листів продавець хоче отримати 250 рублів. Крім цього, у неї є папір формату А5, тобто розрізані навпіл листи, а також чекова стрічка, вартістю в 40 рублів.