JPMorgan прогнозує крах російського ВВП / JPMorgan predicts collapse of Russian GDP
04.03.2022   //  

🔥 Ураження санкційною зброєю продовжуються – 26🔥

 

🤬 Російській економіці через санкції загрожує шок, схожий на кризу 1998 року, вважають аналітики JPMorgan.  На початку цього тижня у JPMorgan прогнозували, що ВВП Росії у другому кварталі впаде на 20%, а за підсумками року – на 3,5%. Тепер там називають ще крутіші цифри: падіння на 35% у другому кварталі і 7% – за рік.

📊 Акції європейських компаній, бізнес яких пов’язаний з РФ, подешевшали в сумі більш ніж на $100 млрд за час війни РФ проти України.

За даними Bloomberg, акції Renault та Wizz Air подешевшали більш ніж на 20%. Найгірший результат – у австрійського Raiffeisen Bank, який втратив майже 50% ринкової вартості.

⚡️ Очікується дефіцит та зростання цін на форматний папір в Росії. З Фінляндії припинились поставки сировини для виготовлення офісного паперу Mondi та Sylvamo.

⚡️ Світові виробники комп’ютерів  Hewlett Packard і Dell зупинили продаж своєї продукції в Росії. Panasonic – також відмовився від співпраці за агресором.

⚡️Поставки розкішних авто в Росію зупинили Porsche та Rolls-Royce.

⚡️Найбільша інвесткомпанія «BlackRock Inc.» відмовилася від інвестицій у російські цінні папери. Наразі російські папери становлять менше 0,01% клієнтських активів BlackRock, у якого на кінець 2021 року було під керуванням понад 10 трильйонів доларів.

⚡️Відмова найбільшого у світі виробника напівпровідників TSMC (Тайвань) від співпраці з Росією унеможливлює заплановане імпортозаміщення. Процесори «Байкал» та «Ельбрус» мали стати альтернативою Intel і AMD, але чипи для них робили саме у тайванській компанії)))))

⚡️Maersk зупинила прийом заявок на перевезення продовольства в Петербург.

⚡️На тлі санкцій та падіння рубля в Росії почала дорожчати професійна косметика. Estel повідомив салони краси про підвищення цін на всю їх продукцію на 50-100%.

⚡️Wella, Londa, Matrix, L’Oreal підняли ціни до 30%.

⚡️Близько 70% постачальників взагалі не відвантажують продукцію. Останні не чекають швидкого покращення ситуації та йдуть на маркетплейси – замовлення кистей для фарбування та гель-лаків виросли до 250%.

 

#російський_воєнний_корабль_йди_на_ху!

💛💙