Байден полює на яхти російських олігархів та рекордний дефіцит ліквідності банків РФ/ Biden hunts for the yachts of Russian oligarchs and a record liquidity deficit of Russian banks
02.03.2022   //  

🔥 Ураження санкційною зброєю продовжуються – 14🔥 (шерте хороші новини)

⚡️Джо Байден повідомив сьогодні вночі:

«Я звертаюся до російських олігархів і корумпованих лідерів. Міністерство юстиції США збирає спеціальну оперативну групу для розслідування злочинів російських олігархів. Ми приєднуємося до наших європейських союзників, щоб знайти та захопити ваші яхти, розкішні апартаменти, ваші приватні літаки. Ми йдемо за вашими ненародженими здобутками».

Президент США детально розповів про економічні санкції, такі як рішення відрізати найбільші російські банки від міжнародної фінансової системи та «задушити» доступ Росії до технологій, які «послаблять її економічну силу та послаблять її армію» на наступні роки.

 

⚡️Російські банки побили рекорд по дефіциту ліквідності. 1 березня він досяг 5,4 трильйона рублів, і це більше ніж зовнішній борг Росії ($480 мільярдів станом на початок року).

Це значить, що борги банків перед Центробанком більші, ніж обсяг коштів, розміщених ними на коррахунках та депозитах у регуляторі. 5,4 трильйона – це рекорд за час спостережень за цим показником за останні п’ять років. Достатньо сказати, що у жовтні 2021 року в Росії був профіцит ліквідності банківського сектору у розмірі 2,5 трильйони. Тобто тоді російські банки навпаки самі кредитували державу. А зараз – всьо.

 

⚡️МВФ розгляне надання Україні $1,4 мільярда екстреної допомоги та додаткові $2,2 млрд за традиційною програмою Stand-By. Світовий банк підготує пакет підтримки Україні $3 мільярда.

«А після цього буде значно-значно більше… на відбудову країни» – пише заступник виконавчого директора від України у МВФ Владислав Рашкован.

#російський_воєнний_корабль_йди_на_ху!

💛💙