«Труханівці» розіграли з турками півмільярда на таємний ремонт вулиць на Солом’янці
22.02.2022   //  

КК «Київавтодор» 15 лютого за результатами тендерів замовила ПП «Київшляхбуд» ремонт вулиць на суму 561,69 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

За півтора року мають капітально відремонтувати частину проспекту Повітрофлотського від Севастопольської площі до межі обслуговування в Солом’янському районі Києва за 352,94 млн грн. Також у Солом’янському районі за 2,5 року капітально відремонтують вулицю Митрополита Василя Липківського довжиною 2,5 км вартістю 208,75 млн грн.

Підсумкові відомості ресурсів та кошториси не опубліковані, що не дозволяє порівняти ціни матеріалів та обладнання з ринковими цінами на предмет можливого завищення.

Асфальтобетон поставлятиме ТОВ «Будівельна компанія «Ескадор». Гарантія на основу дорожнього одягу становить десять років, а на асфальтобетонне покриття – п’ять років.

Єдиним конкурентом «Київшляхбуду» був один із фаворитів «Укравтодору» – київське ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл», засновниками якого є громадяни Туреччини Онур та Іхсан Четінджевіз, а також львів’янин Олег Фаріон. Із суперником пов’язана фірма «Onur Taahhut Tasimacilik Insaat Ticaret Ve Sanayi A.S.» (Туреччина). При цьому ніхто жодного разу не знижував ціни під час обох тендерів. Унаслідок такої конкуренції сума угод виявилась лише на 1% нижчою від загальної очікуваної вартості закупівель.

Для участі в тендерах треба було мати працівників і техніку не менше певної кількості, склад, а також виробничу базу, асфальтобетонний завод та дорожню лабораторію. Ще учасник мав надати власний аналогічний договір за останні п’ять років про будівництво, реконструкцію або капремонт вулиць, доріг міст та інших населених пунктів, категорії складності ІІІ-V або класу наслідків не нижче CC2. При цьому обсяг виконання робіт вимагався не менше 100% від обсягів основних видів робіт у натуральних величинах.

«Київшляхбуд» входить у групу бізнесмена Олександра Жукова та мера Одеси Геннадія Труханова. Туди ж входить інший фаворит «Укравтодору» – ТОВ «Ростдорстрой». Ці фірми через компанію «Оттема» (Угорщина) оформлені на Євгена Коновалова та Юрія Шумахера – депутата міськради Одеси від партії «Довіряй ділам» Геннадія Труханова.