Укравтодорівці віддадуть 7,5 мільйонів фірмі, яку підозрювали у змові та фальсифікації документів
18.02.2022   //  

Служба автомобільних доріг у Миколаївській області 7 лютого повідомила про намір укласти договір з ПП «Парк Нових Технологій» про коригування проектної документації на реконструкцію автодороги загального користування державного значення М-14 Одеса–Мелітополь-Новоазовськ (на м.Таганрог) на ділянці км 165+500 – км 171+000, Миколаївська область за 7,40 млн грн.

Про це написала Римма Ламазян у «Центрі журналістських розслідувань» (Миколаїв) з посиланням на «Прозорро».

Закупівля послуг проходила за переговорною процедурою. Згідно з результатами, підрядник має закінчити підготовку проекту до 20 грудня 2022 року.

У обґрунтуванні наголошується, що у 2017 та 2019 р. між САД Миколаївської області та «Парк нових технологій» вже було укладено угоду на коригування проекту реконструкції дороги Одеса-Мелітополь-Новоазовськ. Однак у зв’язку зі змінами в законодавчій та нормативній базі, зокрема, про обов’язковість проведення аудиту міжнародних автодоріг загального користування державного значення, виникла потреба у коригуванні проектної документації на реконструкцію дороги.

Згідно з новим проектом, реконструкція дороги передбачає цементно-бетонне покриття замість запланованого раніше асфальтобетонного. Також необхідно передбачити транспортну розв’язку, провести аудит безпеки автомобільної дороги на стадії підготовки проекту.

При цьому у 2019 р. поліція вносила до ЄРДР відомості за ознаками кримінального правопорушення посадових осіб Служби автомобільних доріг у Миколаївській області та ПП «Парк Нових Технологій» за ч. 2 ст. 364 КК України «Зловживання владою або службовим становищем».

Так, у 2018 р. САД уклала договір із фірмою на 7,8 млн грн. за розробку проектів ремонту 6 мостів.

У поліції вважають, що дії службовців САД та «Парк Нових Технологій» свідчать про змову, оскільки офіційні документи були складені з недостовірними відомостями, які передали до САДу для отримання грошей за роботи, які фактично не виконувались.

Крім цього, слідчі встановили, що на об’єкти, зазначені у договорах, співробітники ПП «Парк Нових Технологій» не виїжджали, обстеження не провадили та інженерно-геодезичні роботи не проводили. А у 2019 р. керівник фірми залучив субпідрядника ТОВ «НВО «Київбудіндустрія», якому перерахували 54 тис грн. за «виконання робіт з обстеження технічного стану 6 об’єктів». Виходячи з цього, правоохоронці підозрюють, що керівник ПП «Парк Нових Технологій» вніс у кошторисну документацію неправдиві відомості про заробітну плату за проведення інженерно-геодезичних робіт та інженерно-геологічних вишукувань, які суттєво вплинули на формування ціни угод.

У САД у Миколаївській області журналісту Центру відповіли, що не мають до підрядника претензій.

Засновником та директором київського ПП «Парк нових технологій»  є Сергій Климчук.

У 2018-2021 рр. підприємство отримало замовлень від САД у Миколаївській області на 27,74 млн грн.