Комунальниця дала «рідній» фірмі 14 мільйонів на молоко в брендованих мініпакетиках
14.02.2022   //  

КП «Комбінат дитячого харчування» Харківської міської ради 8 лютого уклало угоду з ТОВ «Надія-92» про постачання молока в навчальні заклади Харкова на 14,44 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч поставлять 1,81 млн пакетиків вагою 200 грам ультрапастеризованого молока жирністю 2,5% із додаванням вітаміну D для харчування дітей, про що буде вказано на пакетиках із комбінованого матеріалу з трубочками. Штука коштує 7,98 грн., тож ціна кілограма складає 39,90 грн. Товар поставлятимуть протягом двох днів після заявки замовника та оплачуватимуть протягом 20 банківських днів, тобто близько місяця.

Молока з такими характеристиками і фасуванням на тендерах не знайшлось. Натомість купують пастеризоване вітамінізоване молоко 2,5% у звичайних пакетах. Так, освітяни Святошинської РДА планують замовити його по 28,44 грн./кг, що на 40% дешевше. А в січні Броварська школа №6 замовила його по 26,20 грн./кг, що в півтора раза дешевше.

У магазинах вітамінізоване ультрапастеризоване молоко жирністю 3,2% у кілограмових пакетах для дітей від дев’яти місяців можна знайти трохи дешевше – по 38,80 грн./кг.

Нинішню закупівлю традиційно провели за переговорною процедурою, бо торік відкриті торги двічі відміняли через нестачу учасників. Ціна неконкурентної угоди з «Надія-92» виявилась на 10% нижчою від очікуваної вартості відмінених торгів у 16,11 млн грн.

На відмінених торгах «Надія-92» пропонувала ультрапастеризоване питне молоко для дітей від трьох років «Дитяче» із вітаміном D3 виробництва ТОВ Фірма «Люстдорф» із Вінниччини, засновниками якого є Лариса Остапенко та Олег Васильєв з Одеси. На пакетах був напис «Харків – дітям», герб міста та фонтан «Дзеркальний струмінь».

Директором харківської «Надія-92» є Валентина Авак’ян, а засновницею – Любов Кононенко, яка також володіє ТОВ Фірма «Садко Лтд» із низкою фізичних осіб.

Раніше фірму було записано на Уляну Олексенко 1937 року народження, котра, за даними розслідування «Викривача», померла восени 2017 року. Ще раніше засновницею була Надія Тимофєєва, яка нині керує замовником КП «Комбінат дитячого харчування».

За даними «Харківського антикорупційного центру», Тимофєєва отримала в подарунок від Уляни Олексенко квартиру площею 32 кв. м. Крім того, Тимофєєва здавала свої фургони в оренду КП «Комбінат дитячого харчування», вже будучи його директором.

Нагадаємо, у 2015 році Надія Тимофєєва обралася депутатом Харківської міськради від партії «Відродження», першим номером якої значився тодішній мер Харкова Геннадій Кернес, а в 2020 році пройшла туди ж від партії «Блок Кернеса — успішний Харків!».

Усього з 2009 року «Надія-92» отримала підрядів щодо поставки продуктів та організації харчування на суму 174,15 млн грн., майже всі – в КП «Комбінат дитячого харчування».