Програмування кол-центру для швидких Харкова за 4 мільйона розіграло оточення матері Терехова
07.02.2022   //  

Департамент цифрової трансформації Харківської міськради за результатами тендеру планує укласти угоду з ФОП Скотнікова Ілона Валеріївна щодо створення програмного забезпечення кол-центру муніципальної невідкладної медичної допомоги вартістю 4,13 млн грн.

Про це пише «Харківський антикорупційний центр» з посиланням на дані «Прозорро».

Програмне забезпечення має організувати прийом вхідних дзвінків з можливістю створення конференції та здійснення вихідних дзвінків пацієнтам, співробітникам, іншим сторонам. А ще забезпечити облік операцій, здійснених під час дзвінків; створення, редагування та зберігання картки виклику; автоматичний контроль повторних викликів; передачу викликів бригадам та в службу Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Харківській області (номер “103”). Також техзавдання вимагає від розробників забезпечити можливість передати виклик бригаді за допомогою СМС, місцезнаходження бригади повинно відображатися в режимі онлайн. Програма має провести розрахунок доїзду бригад до адрес та пунктів госпіталізації, а ще слідкувати за графіком медпраівників, вести облік назв та адреси пунктів госпіталізації з відповідним позначенням на карті, тощо.

Єдиним конкурентом переможця був ФОП Григор’єв Станіслав Юрійович. Пропозиції конкурентів в підсумку відрізнялися на 600 грн.

На ресурсі zdrav.expert Скотнікова та Григор’єв вказані як співробітники компанії «Он клінік Харків». Скотнікова працювала спеціалістом по зв’язкам з громадськістю, а Григор’єв – директором по розвитку бізнесу. Відношення Скотнікової до «Он Клінік» підтверджував і її чоловік у своїх деклараціях.

Також, в інтернеті можна знайти, що Скотнікова працює у MedCenter+ – продуктовій IT-компанії, яка займається автоматизацією бізнес-процесів клінік будь-якого розміру.Але по факту – це ще одне направлення діяльності «Он Клінік», а умови конфіденційності на сайті MedCenter+ прописані для “On Clinic”.

У тендерній документації, Скотнікова вказала, що орендує майно у Литвак Людмили Лейбівни. Людина з такім ПІБ є серед засновників двох фірм: «Палмо» та «Палмо Солюшенс». В обох її партнером є Григор’єв Станіслав Юрійович. Останній завантажив аналогічні договори, які були укладені з ФОП Немировський Дмитро Валерійович, який є засновником низки філіалів «Он Клінік» по всій Україні.

Все це має ознаки змови учасників заради спотворення результатів торгів.

Варто відзначити, що партнеркою Немировського в ТОВ «Он Лаб» є Вікторія Терехова – мати мера Харкова Ігоря Терехова. а в ТОВ «Медичний центр «Бріют», ТОВ «Медікал Адванст» та ТОВ «Медичний центр Он клінік Едвенст», ТОВ «МЦ Он Клінік Харків ПС», ТОВ «Медікал Рей» партнеркою Немировського є  депутатка Харківської обласної ради Ганна Кузнецова, з якою Ігор Терехов не приховує близьких дружніх стосунків.

У грудні Терехов анонсував створення муніципальної швидкої допомоги.