Старий підрядник у новій подобі отримав 62 мільйони на харчування школярів
04.02.2022   //  

Підрозділи Одеської міської ради 24-25 січня за результатами тендерів уклали дві угоди з ПП «Раціон Груп» про послуги з організації харчування дітей в закладах освіти двох районів до кінця року на 61,92 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

КУ «Центр фінансування та господарської діяльності закладів та установ системи освіти Київського району м. Одеси» замовила компанії харчування для 12 650 осіб на 34,50 млн грн., а КУ «Центр фінансування та господарської діяльності закладів та установ системи освіти Малиновського району м. Одеси» – харчування для 10 315 осіб на 27,42 млн грн.

Усіх учнів 1-4 класів щодня будуть годувати на 23 грн., учнів-пільговиків – на 30 грн., дітей у літніх пришкільних таборах – на 43 грн., а дітей у дитячих садочках – на 64 грн.

Денну вартість харчування визначає Одеська міськрада. У квітні 2021 року комунальники замовляли цій самій фірмі послуги за дещо нижчими цінами. Учнів 1-4 класів годували на 18 грн., учнів-пільговиків – на 22 грн., а дітей у літніх пришкільних таборах – на 30 грн.

Сума договорів лише на 0,2% нижча від очікуваної вартості закупівель у 62,03 млн грн.

Єдиним конкурентом було одеське ТОВ «Глорія-2008» Діни Умненкової, причому ніхто не знижував ціни на торгах. Умненкова заснувала ТОВ «Ді Маре» сама, ТОВ «Аліот.» із Русланом Шликовим та ЖБТ «Аркадієвське» з Михайлом і Мартою Капустянськими.

Створена в 2019 року одеська «Раціон Груп» належить одеситу Максиму Яценку. Вона є правонаступником одеського ПП «Олімпія Сервіс», яким Максим Яценко володів разом із Тетяною Тарасюк. Іншим правонаступником є ПП «Провіант Сервіс» Тетяни Тарасюк.

Раніше «Олімпія Сервіс» належала Світлані Співак, а перед тим – Миколі Макаренку та Володимиру Максимову. Місцеве видання «Думская» пов’язувало цю фірму з колишнім депутатом Одеської міськради Дмитром Співаком та його матір’ю. Зараз Дмитро Співак працює ведучим на каналах «Україна 24» Ріната Ахметова та «НАШ» Євгена Мураєва.

Що до Максима Олексійовича Яценка, то у 2000-их роках особа з такими ПІБ керувала ТОВ «Лібра» Тетяни Мельничук та Ольги Мельничук. Це дружина та дочка Бориса Мельничука, співзасновника ринку «Сьомий кілометр» (ТОВ «Промтоварний ринок»).

Від створення «Прозорро» до 2019 року «Олімпія Сервіс» отримала харчових підрядів у Одеській та Івано-Франківській областях на суму 95,60 млн грн. А переможець «Раціон Груп» із 2019 року натендерив виключно в освітян Одеси та Біляївки 154,02 млн грн.