На асфальтування мосту через Чортомлик «Онуру» додали ще 217 млн
31.01.2022   //  

Служба автомобільних доріг у Дніпропетровській області 14 січня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Онур конструкціон інтернешнл» на залишкові роботи по будівництву мосту через річку Чортомлик вартістю 216,89 млн грн. Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Єдиним конкурентом було ТОВ «Маст-буд», та в результаті знижка на аукціоні була всього 2,6%.

Міст через річку Чортомлик на км 206+925 траси Н-23 Кропивницький – Кривий Ріг – Запоріжжя розвалився у травні 2020 року від руху фури, що була завантажена металевими трубами. Вага вантажу складала  близько 20 тонн, а самої фури – близько 16 тонн. Хоча, на в’їзді на міст стояв попереджувальний знак для руху автомобілів, який забороняв проїзд автівкам вагою понад 10 тонн.

Після цього військові звели понтонно-мостову переправу. А у серпні Укравтодор найняв «Онур» на будівництво нового мосту за 488,88 мільйонів гривень.

Наприкінці 2020 року Дніпропетровська облдержадміністрація відзвітувала про зведення нового мосту та відкриття руху для автомобілів. При цьому тоді повідомили, що верхній шар асфальту на мосту мали укласти у 2021 році.

Однак минулого року асфальт не уклали та відповідний тендер провели лише зараз. Останнім договором з «Онуром» і передбачено асфальтування, а також низка операцій по демонтажу старого мосту.

У договорі з підрядником кошторис не оприлюднено, відтак неможливо перевірити відповідність цін на асфальт ринковому рівню.