КМДА видала вихідні дані на будівництво житлового комплексу, в який намагався особисто зайти тесть Татарова
28.01.2022   //  

Департамент містобудування та архітектури КМДА 19 січня видав містобудівні умови та обмеження на будівництво багатоповерхових житлових будинків на вул. Миколи Краснова, 33 у Святошинському районі м. Києва. Про це свідчать дані Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва.

Гранично допустима висотність будинків вказана у Балтійській системі висот – 247 метрів, що відповідає 20 поверхам (згідно з текстовою частиною ДПТ).

Забудова відбудеться на ділянці площею 1,34 га на вул. Миколи Краснова, 33. Ця ділянка, відповідно до чинного Генплану м. Києва, належить до комунально-складських територій.

Разом з тим, Київрада змінила функціональне призначення цієї землі – на житлову багатоповерхову забудову, частково території зелених насаджень загального користування і території громадських будівель та споруд. Однак, зроблено це було не шляхом внесення змін у Генплан, а через прийняття Детального плану території (ДПТ) у 2015 році. Нагадаємо, що ДПТ розробляється на підставі чинного Генплану території та не може йому суперечити. Як відомо, вказаним ДПТ під забудову також віддали стадіон.

МУО на забудову ділянки на вул. М. Краснова, 33 отримало ТОВ «Гуд Альянс». Ця фірма була створена у серпні 2020 року. У травні 2021-го вона купила цехи і інші будівлі на вул. М. Краснова, 33, а в серпні – у зв’язку із купівлею приміщень отримала в оренду на 5 років ділянку для будівництва житлового комплексу.

Раніше вказаними будівлями володіли структури, пов’язані із екс-нардепом, власником «Укрбуду» Максимом Микитасем, і саме вони збиралися будувати ЖК на вул. М. Краснова, 33. Разом з тим, у 2019-2020 рр, тобто після того, як Микитась отримав підозру у кримінальному провадженні НАБУ-САП і був відправлений в СІЗО, його підлеглі, за словами самого екс-нардепа, відібрали весь його бізнес.

У результаті у червні 2020 року власником будівель на вул. М. Краснова, 33 стало ТОВ «Дейрінг Капітал», співвласником якого на той момент був тесть заступника голови Офісу Президента Олега Татарова Олександр Павлушин. Вже через місяць, у липні в Київраді був зареєстрований проект рішення про передачу ділянки в оренду цій фірмі, а у вересні – винесений на сесію. Однак проголосований він так і не був. Надалі його відкликали.

У січні 2021 року тесть Татарова зі складу «Дейрінг Капітал» вийшов, єдиним власником стала Людмила Міщенко. Власниками ТОВ «Гуд Альянс» є Василь Сидорко, Олексій Білязе і Олександра Джим. Остання є співвласником ТОВ «Кій-Плаза» разом із Валерієм Міщенком. До того, у 2016-2020 рр співвласницею «Кій-Плаза» разом із Валерієм Міщенком була Людмила Міщенко, власниця «Дейрінг Капітал».

Нагадаємо, що Олег Татаров був одним з основних юристів «Укрбуду» Максима Микитася. Наприкінці грудня 2020 року екс-нардеп в інтерв’ю «Цензору» заявив: «Я не розумію, чому один з ключових керівників «Укрбуду» з юридичних питань Олег Татаров, який збагатився на знищенні мене і моєї компанії, отримав собі недоторканність? Ми з Татаровим все робили разом, але якщо Татаров всівся в Офісі Президента, то чому я повинен сидіти у в’язниці?».

Відомо, що Микитась дав слідству покази стосовно Татарова про дачу останнім хабара заступнику керівника державного експертного центру за підробку експертизи, а саме – зменшення суми збитків у справі НАБУ з 81 до 7 млн грн.

2 грудня 2020 року НАБУ і САП мали затримати Татарова, однак цю операцію зірвала Генпрокурор Ірина Венедіктова, яка відсторонила усіх чотирьох прокурорів САП від справи і керує нею одноосібно. Зараз цю справу намагаються остаточно поховати – у грудні Шевченківський райсуд столиці зобов’язав Венедіктову закрити справу.

Тим часом, справа стосовно Микитася і ще шести обвинувачених з листопада 2021 року розглядається у Вищому антикорупційному суді.