«Нафтогаз» найняв хедхантерів уп’ятеро дешевше від плану – за 9 мільйонів
25.01.2022   //  

АТ «НАК «Нафтогаз України» 19 січня за результатами тендеру замовило ТОВ «Телент Едвайзорс» рекрутингові послуги з пошуку персоналу керівників вищої ланки за 9,41 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2024 року знайдуть і підберуть кандидатів на посади 20 керівників вищої ланки «Нафтогазу». Отже, одна послуга коштує 471 тис грн. Фірма знаходитиме і оцінюватиме кандидатів, надаватиме замовнику короткий список із трьох-п’яти кандидатів та детальну інформацію про них, організовуватиме зустрічі та перевірятиме рекомендації. Також вона проведе одноразовий додатковий підбір кандидатів без зміни суми угоди, якщо протягом півроку працевлаштований кандидат звільниться сам або буде звільнений замовником.

Кандидати на посади повинні будуть мати щонайменше п’ятирічний досвід на керівних посадах у провідних компаніях у нафтогазовій, енергетичній або індустріальній галузі.

Анонімна фірма питала замовника, навіщо йому наявність у виконавця двох офісів або центрів обслуговування у різних країнах Європи, Америки, Африки, Азії чи Австралії.

Замовник відповів, що такий виконавець має доступ до міжнародного ринку кандидатів, який не доступний через портали пошуку роботи. Офіси можуть бути у співвиконавця.

Очікувана вартість закупівлі складала 46,92 млн грн. На торги прийшло п’ять компаній, але одну з них – ТОВ «Аванта Кадрові рішення» – не допустили до аукціону за строк дії банківської гарантії 119 днів замість 120 днів і нестачу антикорупційної програми, наказу про призначення уповноваженого з її реалізації та перекладу додатку до одного договору.

За підсумками активних торгів чотири допущені компанії запропонували від трьох до п’яти разів нижчі ціни: ТОВ «Екзекьютів Серч Юкрейн» – 15,43 млн грн., ТОВ «Уорд Хауел Україна» – 9,90 млн грн., ТОВ «Бойден Україна» – 9,53 млн грн., згадана «Телент Едвайзорс» – 9,41 млн грн. Переможцем стала «Телент Едвайзорс», чия ціна вп’ятеро нижча від очікуваної суми. Система автоматично позначила ціну як аномально низьку.

Компанія заявила, що шукала кандидатів на посади топ-менеджерів у нафтогазовому секторі в Україні й за кордоном. Вона має широку базу з релевантних кандидатів, що допоможе оптимізувати певні етапи проекту. Ця база автоматизована. Ще переможець зауважив, що в нього є достатньо досвідчених рекрутерів, матеріали та напрацювання.

Держаудитслужба перевіряє тендер на підставі виявлених нею ознак порушень закону.

Київська компанія «Телент Едвайзорс» Анни Кузенкової та Олексія Комліченка входить у міжнародну групу «Odgers Berndtson». Раніше співзасновницею також була Надія Горб.

Свого часу Комліченко разом із Романом Бондарем і Русланом Громов’юком володів ТОВ «КЛВР», яке нині під назвою «Оджерс Берндтсон Україна» належить тому ж Громов’юку.

Комліченко очолював комісію при Комітеті з призначення керівників особливо важливих для економіки підприємств з проведення конкурсного відбору на посаду керівника ДП «Укрпошта». Перед створенням «Talent Advisors» він керував департаментом персоналу інвесткомпанії «Concorde Capital», а ще раніше працював у «XXI Century Investments».

Усього з 2017 року «Телент Едвайзорс» отримала державних підрядів на 21,12 млн грн.