Кам`янська мерія віддасть 13 мільйонів на вуличне освітлення сину екс-головного архітектора
23.01.2022   //  

Департамент житлово-комунального господарства та будівництва Кам`янської міської ради Дніпропетровської області за результатами двох тендерів замовив ТОВ «Міськсвітло плюс» ремонт електромереж зовнішнього освітлення за 12,7 млн грн. Про це написала Вікторія Журавель у виданні «Інформатор. Гроші» з посиланням на «Прозорро».

Згідно з першим тендером на 2,56 млн грн. «Міськсвітло плюс» у 2022 р. ремонтуватиме електромережі на внутрішньоквартальних та внутрішньодворових проїздах житлових будинків, що знаходяться у комунальній власності міста. Підрядник встановить 385 світлодіодних світильників, 10 бетонних опор, супутні деталі тощо.

Ще 10,18 млн грн. підряднику дістануться за аналогічні роботи на міських вулицях. До кінця цього року фірма встановить більше тисячі світлодіодних світильників, 50 залізобетонних опор, рубильники, контактори, вимикачі, розетки тощо.

Підряди «Міськсвітло плюс» отримало, зробивши знижку — менше 2%. Другий учасник торгів, фірма ТОВ «Тікоенерго», з яким переможець регулярно конкурує під час аукціонів, ціну не знижував.

«Міськсвітло плюс» зареєстровано у 2018 р. Керівником та власником підприємства вказано Василя Юрійовича Бєлобородова — сина місцевого бізнесмена та екс-чиновника Юрія Бєлобородова. Перш ніж стати бізнесменом, Бєлобородов встиг побувати у2011-2016 рр. головним архітектором м. Кам`янське (якийсь час був заступником мера міста).

Починаючи з 2019 року фірма перемогла у 90 тендерах на загальну суму понад 126 млн грн. Основний замовник послуг – департамент ЖКГ та будівництва Кам’янської міськради.

Бюджетні підряди від департаменту ЖКГ та будівництва Кам’янського та інших міських структур регулярно отримує ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Інтербуд», де директором є Юрій Бєлобородов. За останні 5 років фірмі вдалося виграти у 43 аукціонах на 8,13 млн грн.

«Міськсвітло плюс» є фігурантом двох кримінальних проваджень.

Так, прокуратура відкрила у 2019 р. справу про підробку документів. За даними правоохоронців, «Юридична компанія «ВІЗАРД+», у змові зі співробітниками Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ), виступала посередником у незаконній видачі дозволів на будівельні роботи. Зазвичай цим займається не один тиждень спеціальна комісія ДАБІ, але тут будь-хто охочий міг за хабар отримати ліцензію без зайвих процедур. Вартість такої послуги становила, за версією слідства, 47 тис грн. Серед тих, хто отримав таким чином ліцензію, виявилося «Міськсвітло плюс».

Також поліція у 2019 р. порушила кримінальну справу за фактом можливого привласнення  бюджетних коштів фірмою «Міськсвітло плюс» під час ремонтів електромереж зовнішнього освітлення.