У Резніченка «зекономили» 0,001% із третини мільярда на корпус лікарні від улюбленця
20.01.2022   //  

Департамент капітального будівництва Дніпропетровської ОДА 19 січня за результатами тендеру замовив ТОВ «СК «Стройінвест» корпус лікарні в Дніпрі за 368,65 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2023 року в Дніпрі по вул. Космічна, 13 мають збудувати хірургічний корпус КП «Дніпропетровська обласна дитяча лікарня» Дніпропетровської облради із переходом, чистими приміщеннями, системою контролю кисню та мережами лікувальних газів.

За підсумковою відомістю ресурсів без доставки і ПДВ, фарба Ceresit СТ-51 Супер коштує 155 грн./л. В інтернет-магазинах її можна знайти за втричі нижчою ціною – по 53 грн./л.

Дерев’яні бруси і дошки обійдуться у 12 200 грн./куб. м, що дорожче від інших тендерів.

Сталь, бетони, розчини, цегла, щебінь і лінолеум коштують як на ринку та інших торгах.

Ціна угоди лише на 5 тис грн., або 0,001% нижча від очікуваної суми в 368,66 млн грн.

Єдиним конкурентом традиційно було дніпровське ПП «Спецбудмонтаж-21» Миколи Станівого та Галини Тельнової, яким керує Олексій Тельнов. Ніхто не знижував ціну на аукціоні. Воно є субпідрядником переможця із добудови лікарні у Полтавській області.

Дніпровською «СК «Стройінвест» володіє і керує Юрій Кравченко. Раніше засновником був Денис Островський, який володіє ТОВ фірма «ВЛК» разом зі Світланою Ященко, яка працювала в будівельному ПрАТ «НВО «Созидатель» Леоніда Турчина і Володимира Бєлінського. Раніше її частка у «ВЛК» належала Павлу Похвалітову, який був радником, а до того – заступником директора КП «Дніпроводоканал» Дніпровської міськради. Крім того, Похвалітов був відомий як начальник Дніпровського центру телекомунікаційних послуг ПАТ «Укртелеком» та як працівник ДМП ВКГ «Дніпро-Західний Донбас».

Островський був засновником нині ліквідованої ГО «Нова сила» з Андрієм Чеботарьовим та Іваном Лайваном. Лайван керував КолП «Дніпроуніверсал», директором якого зараз є Лариса Островська, а засновниками – Валерій Черніков і Дмитро Герасимов. Останній певний час був відомий як виконувач обов’язків директора КП «Дніпродорсервіс».

Нагадаємо, печатку «Дніпроуніверсалу» вилучали в рамках кримінальної справи про викрадення двох чиновників, за якою колись визнав провину і був засуджений Геннадій Корбан – ексзаступник голови Дніпропетровської ОДА при Ігорю Коломойському.

Поліція розслідує можливе привласнення коштів під час реконструкції «Стройінвестом» стадіону школи №1 у Перещепиному для нинішнього замовника вартістю 49,71 млн грн.

Із 2015 року переможець натендерив переважно на Дніпропетровщині 5,45 млрд грн.