Підлегла Милованова приєдналась до мережі, що шукала кадри для «Укрзалізниці» за 4 мільйона
19.01.2022   //  

Відбором незалежних членів наглядової ради для АТ «Укрзалізниця» в 2021 році займалося ТОВ «Екзекьютів серч Юкрейн». Ця фірма входить у рекрутингову мережу «Amrop», партнеркою якої перед цим стала Олена Сергєєва – підопічна радника голови Офісу президента Андрія Єрмака – Тимофія Милованова.

Про це йдеться в програмі «Watchdogs.Розслідування».

Минулого серпня Філія «Центр сервісного забезпечення» АТ «Українська залізниця» за результатами тендерів уклала дві угоди з ТОВ «Екзекьютів Серч Юкрейн» про підбір персоналу на загальну суму 3,89 млн грн. Зокрема, за 1,91 млн грн. фірма повинна була відібрати кандидатів на зайняття посад чотирьох незалежних членів наглядової ради «Укрзалізниці».

Дешевші пропозиції конкурентів переможця замовник відхилив.

За результатами конкурсу 29 грудня уряд затвердив нову наглядову раду «УЗ». переможцям конкурсу на посаду незалежних  членів наглядової ради стали Анатолій Амелін, Александр Долл, Якуб Карновскі, Гепард Хафер.

Створена в 2015 році київська «Екзекьютів Серч Юкрейн» належить фірмі «Executive Search Baltics» (Латвія). Кінцевими бенефіціарами є директор Лієгіс Вієстурс та Айга Авотіна. Українська та латвійська фірми входять у рекрутингову мережу «Amrop».

З 2021 року партнером української філії «Amrop» стала Олена Сергєєва. Це викладачка Київської школи економіки, президентом якої є екс-міністр економіки Тимофій Милованов. Після звільнення з уряду він в 2020 році став радником голови Офісу президента Андрія Єрмака. В червні 2021 року Милованов був призначений указом президента до наглядової ради концерну «Укроборонпром». За день до цього призначення Дочірнє підприємство «Спецтехноекспорт», що входить до концерну», замовило ТОВ «Київська школа економіки та менеджменту» проведення ринкових досліджень вартістю 1,68 млн грн.

А в червні минулого року Милованов 10 червня опублікував світлину групи лідерів «Енергоатому» на навчанні в «КШЕ» на тему «Джерела влади в організаціях».  Хоча сам відповідний тендер «Енергоатому» ще не було завершено.

Милованов та Сергєєва на тренінгу для Енергоатома до проведення відповідного тендеру

На оприлюдненій Миловановим світлині поруч з ним на передньому плані Олена Сергєєва.

Ккиївська «Екзекьютів Серч Юкрейн» почала приймає участь в тендера з 2018 року, але вигравати їх почала з 2019 року. Нині вона уклала угод на 6,25 млн грн.