«Спортивний магніт» Зеленського за 190 млн в Умані будують у «співпраці» з Антоном Яценком
13.01.2022   //  

Відділ житлово-комунального господарства Уманської міської ради Черкаської області 28 грудня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «МБП-Тепломережа» про будівництво басейну в Умані вартістю 190,28 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Торік компанія виграла підряд стосовно будівництва багатофункціонального спортивного комплексу по вулиці Андрія Кизила, 12 за 82,01 млн грн. Цей басейн входить у програму президента Володимира Зеленського «25 спортивних магнітів». Пресслужба Черкаської ОДА писала, що його зведуть «при співпраці з депутатом-мажоритарником від округу №200 Антоном Яценком». Потім компанії докинули на додаткові роботи 32,13 млн грн.

Зрештою ціну первинного договору зменшили до 9,45 млн грн. і провели новий тендер на 190,28 млн грн.

За підсумковою відомістю ресурсів без доставки і ПДВ, найбільше коштів відведено на алюмінієві віконно-дверні профільні системи з фурнітурою по 6 118 грн./кв. м і стіновий комплект від ТОВ «Еліткон» по 6 680 грн./кв. м, але порівняти їх із ринком неможливо.

Спортивне покриття Alsatan SC 13 мм коштує 600 грн./кв. м, а на ринку від 850 грн./кв. м.

Робот-пилосос для басейну Aquabot Magnum коштує 110 тис грн., що відповідає ринку.

Економія склала всього 0,6%. ДАСУ перевіряє тендер, побачивши ознаки порушень.

Єдиним конкурентом було ПП «Уманьрембуд 2», причому ніхто не знижував ціну на аукціоні. Суперник належить Альоні Ковальчук, а керує ним Олександр Ковальчук. До 2020 року співзасновниками також були Сергій Стеценко та Геннадій Ракун, який у 2017-2020 роках очолював уманське КП «Комунальник». До того партнером Ракуна по цій фірмі був Ярослав Дятлов. Крім того, деякий час директором цього підприємства був В’ячеслав Степанський, колишній депутат Уманської міськради від партії «Наш край».

Раніше Ковальчук володів і керував, а Дятлов керував ПП «Кайлас-Умань». Зараз воно записане на директора Дмитра Остальського, який у 2020 році йшов в Уманську райраду від партії «За майбутнє». Торік «Уманьрембуд 2» і «Кайлас-Умань» розіграли підряд нинішнього замовника стосовно парку «Умань. Дружба. Єрусалим» на 75,90 млн грн.

Переможцем «МБП-Тепломережа» зі статутним капіталом 1 тис грн. володіє та керує Микола Плужник, який є депутатом Христинівської міськради від партії «За майбутнє».

У 2019 році АМКУ оштрафував три компанії за розіграш 23,10 млн грн. на реконструкції фонтану в Умані. Залучення грошей на роботи лобіював згаданий нардеп Антон Яценко, а сам фонтан став його «візитівкою» у представленні себе виборцям. Тоді учасники «МБП-Тепломережа», ТОВ «Імперія води Україна» і ПП «Центр-Монтаж-Енерго» повписували один одного в субпідрядники. Детальніше про це читайте у блозі «Як Терентьєв врятував від покарання розпильщиків зі справи «фонтану Яценка». Але у 2020-2021 роках «МБП-Тепломережа» відбилась від рішення АМКУ в суді, тому може брати участь у торгах.