«Нафтогаз» знову замовив охорону офісу в Німеччині фірмі, яка охороняє Шварцнеґґера
11.01.2022   //  

ДочП «Нафтогазбезпека» АТ «НАК «Нафтогаз України» 31 грудня уклало дві угоди з «Guards United» (Німеччина) про охорону та перевезення на території Німеччини на загальну суму 508 тис євро із ПДВ. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Озброєну охорону замовили у німецької фірми «Guards United – Management & Protection GmbH & Co. KG» на 247 тис євро, а прокат пасажирських транспортних засобів із водієм-охоронцем – у німецької фірми «Guards United – Verwaltungs GmbH» на 261 тис євро. Всі послуги будуть надаватися в Німеччині протягом 2022 року. При цьому передбачається щомісячне повне авансування. Інших подробиць у звітах про укладені договори немає.

Нагадаємо, «Нафтогаз» має представництво в Німеччині, яке розташоване в Мюнхені. У 2020 році він вже замовляв у «Guards United» такі послуги на 2021 рік на 633 тис євро.

«Guards United» – це німецька охоронна компанія. Її генеральним директором є Сандро Помплун, а експертом з безпеки – Фабіан Помплун, відомий як тілоохоронець актора та ексгубернатора Каліфорнії Арнольда Шварцнеґґера (фото з Октоберфесту в Мюнхені).

Як повідомляють німецькі видання, у 2018 році Фабіана Помплуна взяли під варту за обвинуваченням у незаконних купівлі, володінні та торгівлі зброєю. Він незаконно купив пістолет-кулемет і чотири пістолети. Влітку 2019 року йому присудили майже три роки ув’язнення. Але восени 2019 року апеляційний суд зупинив покарання, як того вимагав захист. Захисник стверджував, що засуджений зробив зізнання, здав іншу зброю та має сприятливий соціальний прогноз. За словами захисту, більшість зброї не працювало.

Дочірнє підприємство «Нафтогазбезпека» очолює Юрій Чернега. Це перший заступник директора з безпеки АТ «Укртранснафта» АТ «НАК «Нафтогаз України». Крім того, він очолює ТОВ «Корпоративний фонд «Укртранснафта», яке заснувала «Укртранснафта».