Менеджер Авакова закріпляється у сонячній станції, співвласниками якої є Шатворян і Котвіцький
10.01.2022   //  

Арсен Аваков Геннадій Гайовий. Фото 2013 року, коли Гайовий був віце-президентом АТ “Інвестор” Авакова.

Антимонопольний комітет України надав дозвіл Геннадію Гаєвому на набуття контролю над АТ «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Форсайт інвест». Про це йдеться в рішенні АМКУ від 15 грудня.

Гаєвого призначено головою наглядової ради товариства. «Форсайт Інвест» належить Інні Аваковій – дружині екс-глави МВС Арсена Авакова.

Крім того, АМКУ дозволив «Форсайт Інвест» придбати понад 50% у статутному капіталі ТОВ «Трихати-еліос». Власниками цієї фірми були Геннадій Гаєвой, екс-нардеп від «Партії Регіонів» Вілен Шатворян та екс-нардеп від «Народного фронту» Ігор Котвіцький.

«Трихати-еліос» є учасником українського ринку відновлюваної енергетики з 2020 року. Під управлінням компанії 1 сонячна електростанція в Миколаївській області, потужністю 23.84 МВт, введена в експлуатацію в 2019 році.

Гаєвой також є керівником в низці харківських та миколаївському підприємствах: ТОВ «Калинівка терра», ТОВ «Санвей СТ», ТОВ «Затишна дубрава», ТОВ «Альтернативні енерго системи», ПП «Енседра».

Дружина Геннадія Гаєвого, колишня суддя  Харківського окружного адміністративного суду у кінці 2013 року забороняла проводити в Харкові акції Євромайдану.