Чиновники розіграли 11 мільйонів на протиаварійні роботи у Дворянському зібранні
24.12.2021   //  

20 грудня управління капбудівництва Полтавського міськвиконкому замовило ТОВ «Добробуд-Інвест» другу частину протиаварійних робіт у Будинку Полтавського дворянського зібрання (м. Полтава, вул. Соборності, 31) за 11,1 млн грн. Про це написала Дарина Синицька у «Полтавщині».

Тендер на подальше розчищення та підсилення стін будівлі колишнього кінотеатру ім. Котляревського УКБ оголосило 12 листопада. Окрім «Добробуд-Інвест», яке виконувало першу частину протиаварійних робіт, на конкурс заявилося ТОВ «Будімперія 2017», директора якого кілька місяців тому виправдали у справі корупції.

Ще до проведення аукціону чинний підрядник був упевнений у перемозі, адже продовжив консервацію і виконав ту частину робіт, яка була зазначена у новому техзавданні. І мав рацію, адже конкурент не став торгуватися, і «Добробуд» отримав договір, який має реалізувати до кінця січня.

Як повідомив «Полтавщині» перший заступник мера Полтави Валерій Пархоменко, окрім демонтажних робіт і підсилення стін армопоясом, новий підряд передбачає й облаштування нового даху. Після цього будівлю, за попередньою домовленістю, мають передати на баланс області.

«Судячи з тендерної документації та календарного графіка робіт, для створення даху підрядник змонтує прогони, на які зверху покладе листи з металевого профілю. За припущенням фахівців, це може бути тимчасове рішення, а не повноцінний новий дах пам’ятки архітектури. У такому разі після передачі будівлі області капітальний дах облаштовуватимуть вже коштом держ або обл бюджету», – написало видання.

При цьому, члени архітектурно-містобудівної ради при Полтавській ОДА, які можуть контролювати такий вид реставрації, зазначають, що на об’єкт їх не запрошували. Тож про стан і якість проведення протиаварійних робіт їм невідомо.

Видання нагадало, що напівзруйнований вигляд будівля колишнього кінотеатру ім. Котляревського отримала після пожежі 9 грудня 2020 року.

Від «Наших грошей»  

У серпні цього року управління капбудівництва Полтавського міськвиконкому вперше замовило протиаварійні роботи по пам’ятці архітектури національного значення – Дворянському зібранню 1810р., 1947р. за 1,39 млн грн.

«Добробуд-Інвест», яке зареєстроване в м. Решетилівка Полтавської обл., записане на полтавчанина Володимира Прозапаса.

Згідно з «Прозорро», у 2018-2021 рр. «Добробуд-Інвест» виграв тендерів на 115,46 млн грн.