Топ-10 телешоу для державних каналів «Дом», «Рада» та «Суспільне»
22.12.2021   //  

Серед державних каналів найбільше найдорожчих шоу замовив «Дом», який направив найбільше грошей на зовнішні продакшени. На першій сходинці «соціалка» для «Суспільного», також у десятці спроба парламентського каналу відповісти на виклики Банкової.

 

  1. Найдорожчим виявилось соціальне ток-шоу під робочою назвою «Про головне», яке «Суспільне» замовило ТОВ «РРП Груп» для каналу «UA:Перший» за 34,94 млн грн.

Ток-шоу є майданчиком для обговорення актуальних соціальних проблем та резонансних подій. Це може бути сімейна мелодрама, кримінальне розслідування, домашнє насильство, психологічна чи медична драма, історія подолання, боротьби проти системи, за права та справедливість. Учасниками є ведучий, герої та експерти, а результатом обговорення – вирішення проблеми. Замовили 85 випусків довжиною 48-50 хвилин по 411 тис грн.

У вересні ток-шоу стартувало під назвою «По-людськи». Ведучою є Ірина Москвіна.

Столична фірма «РРП Груп» («Ivory Films») Олега Рогожі виробляє ток-шоу «Говорить Україна», ведучим якого є Олексій Суханов, для телеканалу «Україна» Ріната Ахметова.

 

  1. На другому місці – розважальне шоу «Живой концерт» для «Дому» за 34,40 млн грн.

Це серія сольних виступів різноманітних українських виконавців у форматі масштабного концерту з глядачами. Вона включатиме 50 випусків довжиною 45 хвилин по 688 тис грн. кожен.

Авторкою ідеї і сценарію є Юлія Салімовська, режисером – Андрій Боутенок, продюсером – Євгеній Антонов, а ведучими – подружжя Мамаріка (Анастасія Середа) і Сергій Середа.

Шоу стартувало 19 грудня із виступу поп-рок-гурту «Антитіла». Послуги виробництва надає громадська організація «УкрКіноФест» Євгенія Антонова та Дмитра Бабкіна.

 

  1. Також для каналу «Дом» замовили реаліті-шоу «Посетите мой дом» за 34,20 млн грн.

Це має бути реаліті-шоу з елементами нарису та краєзнавства на 100 випусків довжиною 45 хвилин по 342 тис грн. Учасники шоу вирушатимуть в гості на інший кінець країни, щоб побачити природні та історичні пам’ятки, випробувати на собі неймовірні традиції, спробувати легендарні страви тощо. Оператором-постановником є Андрій Урбанський, а режисеркою-постановницею – Олександра Якуніна. Формат шоу вигадала Олена Кошіль. Усі троє працювали на різних приватних каналах, у тому числі у виробництві реаліті-шоу.

Студія «Пілот Продакшн» на чолі з Галиною Вярвельською належить Олександру Брикайлу. Він володіє ПП «Студія Пілот», яке очолює вищезгадана Олена Кошіль.

 

  1. Ще одне реаліті-шоу для «Дому» – «Украина с первого взгляда» за 33,90 млн грн.

Воно включатиме 100 випусків довжиною 45 хвилин по 339 тис грн. Шоу робитиме та ж команда компанії «Пілот Продакшн», що й «Посетите мой дом». Формат відрізнятиметься тим, що в цьому випадку країною мандруватимуть іноземці. Проект має показати Україну, її природну красу, унікальні історичні пам’ятки і неймовірне гастрономічне різноманіття світові очима туриста-іноземця, щоб «популяризувати країну як туристичну мекку».

Журналісти програми «Watchdogs» виявили, що оплати за ці реаліті-шоу почалися, коли йшли кастинги ведучих і нічого не було передано, хоча угоди передбачали післяоплату.

 

  1. Ранкова розважальна програма «Утро дома» для «Дому» потягнула на 29,86 млн грн.

Це студійне ігрове шоу, яке містить історичний календар, поради щодо здоров’я, огляди технічних інновацій, кулінарні рецепти, дитячу анімацію, історії зі зйомок фільмів та успіху українців, які живуть у різних країнах. Ведучими є Анастасія Касілова, Костянтин Октябрський, Костянтин Войтенко та Юлія Крапівіна. Цьогоріч «МПІУ» уклала стосовно цього шоу чотири договори: із ТОВ «Продюсерська компанія «Данапріс-Фільм» щодо 206 епізодів на 16,24 млн грн. та з ТОВ «Оверкат Студіо» щодо 88 епізодів на 13,62 млн грн.

«ПК «Данапріс-Фільм» належить Олегу Коротенку і Тетяні Козаченко. Фірма входить у ГС «Київнаучфільм Україна» разом із ТОВ «Піро-Шоу» і ТОВ «Ай Ем Сінема». Спілку очолює Сергій Розвадовський – продюсер, бізнесмен та екс-депутат Київради. Особа з такими ПІБ є позаштатним помічником нардепа від «Слуги народу» Богдана Яременка.

Столичну «Оверкат Студіо» зі статутним капіталом 1 тис грн. зареєстрував у жовтні 2021 року Микола Бородай, імовірно, юрист. У грудні 2021 року засновником став директор Микола Толстих із Києва. Останній також володіє та керує ТОВ «Хелс Текнолоджі».

 

  1. Канал «Рада» хоче замовити створення телепрограм і дизайн студій на 15,01 млн грн.

ТОВ «Кінокіт» планують відписати 9,02 млн грн. на створення циклічних інформаційних, аналітичних телепрограм і ток-шоу, а ФОП Літвінова Дар’я Володимирівна – 5,99 млн грн. на дизайн чотирьох студій. Після оголошення цих закупівель на каналі з’явилися нові ведучі. Крім політтехнолога Володимира Петрова та блогера Сергія Іванова, які вестимуть тут власні проекти, до «Ради» прийшли колишні працівники «каналів Медведчука». Сам канал «Рада» заявив, що не має жодного стосунку до промовідео з новими ведучими.

Столична «Кінокіт» належить акторці Юлії Дроздовій з Одеси, а її директором є Сергій Самойленко. Фірма була одним із підрядників форуму «Україна 30», організатором якого виступала компанія дружини Кирила Тимошенка – заступника голови Офісу президента.

Підприємниця Дар’я Літвінова був зареєстрована ФОПом в Одесі в березні 2021 року.

 

  1. Ще 12,02 млн грн. піде на ток-шоу «О жизни» с Андреем Пальчевским» на «Домі».

У описі програми сказано: «Проєкт має виховний ефект та соціально важливий для людей. Повертає віру у справедливість. Дуже необхідна програма, яка допоможе відкрити правду і знайти винних. Цікаве шоу, що може стати головним на нашому телеканалі. Такі ток-шоу необхідні, вони дають можливість побачити політичного діяча у дії». Детальніше про Пальчевського, який гостював на «каналах Медведчука», читайте на «Детекторі медіа».

Усього замовили 60 випусків довжиною 45 хвилин по 200 тис грн. Виконавцем є столичне ТОВ «Імажинаріум» директора Володимира Татаренка з Маріуполя. Донедавна ця фірма була рекрутинговим агентством «Мадліані» Марини Мілорави. Татаренко раніше володів ТОВ «Зе Медіа», яке проводило опитування Зеленського на місцевих виборах 2019 року.

 

  1. «Суспільне» замовило розважальне шоу «Оксамитовий сезон» за 9,97 млн грн.

Це буде студійне праймове шоу побачень, яке мало робочу назву «Давай разом». Воно включатиме 12 епізодів по 831 тис грн. Троє самотніх чоловіків і троє жінок віком від 45 років зустрінуться у студії, щоб познайомитись, поспілкуватись та, можливо, знайти «споріднену душу». Утворені пари змагатимуться за сертифікат на похід у ресторан.

Шоу має боротися з ейджизмом і популяризувати сімейні цінності. Його зніме іноземне підприємство «1+1 Продакшн» із медіахолдингу «1+1 Media» Ігоря Коломойського.

 

  1. Крім того, для каналу «Дом» замовили денне шоу «Дома на волне» за 8,16 млн грн.

Це інформаційно-розважальне, актуально-соціальне, комедійно-аналітичне шоу на 240 випусків довжиною 134 хвилини по 34 тис грн. Воно матиме актуальну, юридичну, сезонну і зіркову, а також рубрики «Сидимо вдома», «Здоровий спосіб життя», «Зміна професії». Сценаристкою є Тетяна Алтухова, продюсеркою – Юлія Юхмич, режисером – Вячеслав Діхтяренко. Виробником є ТОВ «З Продакшн» директорки Тетяни Алтухової. До неї власником був Владислав Матяш, який очолював канал «112 Україна» (нині під санкціями РНБОУ за фінансування тероризму), а ще раніше працював у «1+1 Медіа».

 

  1. Замикає рейтинг «Суспільне» з історичним документальним серіалом «Колапс. Як українці зруйнували імперію зла» від ТОВ «Ессе Продакшн Хаус» за 4,60 млн грн.

Серіал про проголошення незалежності України вийшов на «UA:Перший» 23-24 серпня, до Дня незалежності. Потім його виклали на YouTube. Він включає сім серій довжиною 47 хвилин, тобто кожна серія умовно обійшлась у 657 тис грн. Режисером серіалу є Сергій Лисенко («Екс» (2020)), а сценаристом – історик Олександр Зінченко, який був ведучим програми «Розсекречена історія». Оператором-постановником є Сергій Михальчук («Екс» (2020), «Дике поле» (2018), «Поводир, або квіти мають очі» (2013)). Компанією «Ессе Продакшн Хаус» володіють Віталій Шереметьєв, Олексій Згонік і Дмитро Сидоров.

 

Анна Сорока, «Наші гроші»