КМДА віддала нові зупинки транспорту фірмі, пов’язаній із попередніми найбільшими переможцями
19.12.2021   //  

Голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко розпорядженнями 6 грудня затвердив ТОВ «Екселенс Івнест» переможцем конкурсу із залучення інвестора до реалізації проекту «Комплекс заходів з благоустрою та облаштування зупинок громадського транспорту в місті Києві» (Лоти 30 та 31). Про це свідчать дані офіційного сайту КМДА.

Орієнтовна загальна вартість об’єкта інвестування становить: Лот 30 – 9,49 млн грн, Лот 31 – 7,59 млн грн. Компанія має поставити на зупинках кіоски з продажу проїзних документів і інших товарів та павільйони очікування.

ТОВ «Екселенс Івнест» було створене у червні 2018 року. За даними Youcontrol, власниками фірми були: у 2018-2020 рр – Яна Бодирєва; у січні-жовтні 2020 р – Олександр Чепурко, Арсен Романюк та Ігор Міщенко; з жовтня 2020 р – Віталій Криворучко.

«Екселенс Івнест» має спільний номер телефону (0637105108) із ГО «Київська автомобільна спілка» (власники – Олена Левицька і Олександр Денисюк) і ОК «Гаражно-будівельно-експлуатаційний кооператив «Мотор» (власники – Олександр Харченко, Олександр Ковалевич і Катерина Жук, раніше замість Жук був Арсен Романюк), створеними у 2020 році.

Олександр Харченко і Арсен Романюк є співвласниками ТОВ «Стейкхолдери прилеглих територій» разом із Дмитром Крейніним, колишнім депутатом Київської обласної ради від фракції партії «УДАР Віталія Кличка» у 2010-2015 рр. У 2015 році Крейнін балотувався в облраду від «Блоку Петра Порошенка», але не пройшов. У 2015-2016 рр він працював завідувачем Сектору протидії корупції Київської облдержадміністрації. Станом на 2020 рік Крейнін Дмитро Олександрович у протоколі засідання комітету ВР з питань цифрової трансформації значився як заступник міністра Кабінету Міністрів України. ЗМІ називали Крейніна власником ринку «Лісовий» у Києві. Раніше Крейнін був одружений на доньці екс-спікера Верховної Ради Володимира Литвина.

«Екселенс Івнест» пов’язане із трьома іншими компаніями, які виграли аналогічні конкурси по облаштуванню зупинок громадського транспорту в столиці у 2018-2020 рр, а саме: ТОВ «Юкрейніан Дівелопмент Сервіс», ТОВ «Лемор» і ТОВ «Градус-Т».

На сьогодні загалом за період з 2018 по 2021 рр на конкурсах по облаштуванню зупинок у Києві (31 лот) перемогли 14 компаній. Серед них, зокрема, ТОВ «Київ Маркет Солюшн», пов’язане із народним депутатом від «Слуги народу» Андрієм Холодовим. Як раніше повідомляли «Схеми», Холодов, який лобіював тютюнові правки, пов’язаний із фірмами, що продають тютюнові вироби у кіосках, встановлених компанією «Київ Маркет Солюшн» на зупинках громадського транспорту у столиці.

Назва переможця Кількість Лотів № Лоту Власники компаній
ТОВ «Київ Маркет Солюшн» 6 1-6 Власник – кіпрська «Реіневег Лтд», пов’язана із нардепом Андрієм Холодовим
ТОВ «Юкрейніан Дівелопмент Сервіс» 6 9, 21-24, 26 Власник – Дмитро Шкляр, керівник – Олександр Чепурко
ТОВ «Градус-Т» 3 15, 27, 28 Власник – Євгеній Івченко, керівник – Юрій Мозговий. Івченко також є власником ТОВ «Київська транспортно-сервісна група», співвласником і директором якої раніше був Віталій Криворучко (нинішній власник «Екселенс Івнест»)
ТОВ «Лемор» 1 7 Власники – Дмитро Шкляр і АТ «ЗНВКІФ «Феномен» Олега Міщенка, керівник – Олександр Чепурко
ТОВ «Екселенс Івнест» 2 30, 31 Власником і керівником є Віталій Криворучко. До нього власниками фірми були Олександр Чепурко, Арсен Романюк та Ігор Міщенко
ТОВ «Ясмін Трейд Компані» 5 12, 17, 18, 20, 25 Власник – Антоніна Лисак, керівник – Юлія Носаченко
ТОВ «Еталон Сервіс Лтд» 1 8 Власник – Антоніна Лисак, керівник – Юлія Носаченко
ТОВ «Бліц-Флоренц» 1 10 Власники – Олександр Дулан, Микола Хотєєв і Неля Онищенко, керівник – Іван Мелещенко
ТОВ «Сент-Кіттс 78» 1 11 Власники – Олександр Дулан, Микола Хотєєв і Неля Онищенко, керівник – Іван Мелещенко
ТОВ «Сан-Хосе» 1 16 Власники – Олександр Дулан, Микола Хотєєв і Неля Онищенко, керівник – Іван Мелещенко
ТОВ «Клуб «Т-2» 1 13 Власники – депутат Київради від «Батьківщини» Ігор Галайчук і його помічник Ігор Рогоза, керівник – Ігор Рогоза
ТОВ «Корп Мемонт» 1 14 Власники – Анастасія Маланчук і Світлана Стороженко, керівник – Анастасія Маланчук
ТОВ «Артстоун Симпати» 1 19 Керівник і власник – Ілля Окунєв
ТОВ «Торговий дім «Воздвиженський» 1 29 Власники – Оксана Романова і ТОВ «Апекс К» Віталія Домшина, керівник – Павло Гудзенко