Визнання окупації: в Росії посадили військового, який брав хабарі за їжу для Збройних сил РФ в ОРДЛО
18.12.2021   //  

Скріншот вироку, оприлюднений у фейсбуку Володимиром Фльонцем

Кіровський районний суд Ростова-на-Дону опублікував на своєму сайті вирок, у якому згадуються «військові частини Збройних сил РФ, що дислокуються на території ДНР та ЛНР», повідомляє «РБК.ру».

Вирок, про який йдеться, суд ухвалив 10 листопада 2021 року. Суд визнав винним заступника регіонального управління з військового харчування однієї з комерційних компаній у посередництві у дачі хабарів голові Центру державного санітарно-епідеміологічного нагляду Південного військового округу у званні підполковника.

У вироку наводяться слова одного із свідків. Він стверджував, що чиновник вимагав щомісяця 90 тисяч рублів за те, щоб не заважати постачанню продовольства російським військовослужбовцям.

«В його обов’язки входили організація та виконання зобов’язань із закупівлі та продажу продовольства та створення необхідного запасу на складі. <…>. Продовольство призначалося для відправки до військових частин Збройних сил РФ, що дислокуються на території ДНР та ЛНР», – сказано у матеріалах справи.

Як випливає зі свідчень обвинуваченого, постачання продовольства до невизнаних республік Донбасу нібито здійснювалося кожні два тижні. Вартість кожного такого постачання, в яке входили борошно, консерви та овочі, була більше 130 млн руб., Ідеться в вироку.

Перед відправкою якість продукції перевіряв «росіянин у званні майора», а на території Донбасу вантажівки перебували «під охороною сторони, що приймає», повідомив підсудний.

Суд призначив йому п’ять років ув’язнення.

Про те, чи він знає про згадку «російських частин у ДНР і ЛНР» у вироку ростовського суду, журналісти 15 грудня запитали прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова.

«Ні, не розумію, про що ви кажете. Напевно, йдеться про помилку тих, хто писав цей текст. Це неможливо. Жодних Збройних сил Російської Федерації на територіях самопроголошених республік не було і немає. Це помилка тих, хто складав цей документ», – сказав він.

У суді РБК повідомили, що на сайті інстанції розміщено «знеособлений вирок». «Він відповідає оригіналу вироку, який перебуває у матеріалах кримінальної справи. Там наведено свідчення підсудного. У фабулі звинувачення та в тому, що визнає суд, цього не йдеться. Там говориться, що [В’ячеслав] Забалуєв показав таке – і перерахування. Ми ж не можемо вплинути на його свідчення», – пояснили в Кіровському районному суді Ростова-на-Дону.

Наразі посилання на судовий вирок вже не відкривається.