Поліція розслідує розкрадання на реконструкції стадіону за 50 мільйонів на Дніпропетровщині
17.12.2021   //  

Поліція розслідує можливе привласнення коштів під час реконструкції стадіону школи № 1 м. Перещепино Дніпропетровської області, яке замовив Департамент капітального будівництва Дніпропетровської облдержадміністрації у ТОВ «СК «Стройінвест» за 49,71 млн грн. Про це свідчить ухвала Індустріального райсуду м. Дніпро від 10 грудня.

Департаментом капітального будівництва Дніпропетровської обласної державної адміністрації  замовив «СК «Стройінвест» реконструкцію стадіону опорної школи № 1 по вул. Калинова 5 в м. Перещепино,Новомосковського району Дніпропетровської області за 49,71 млн грн. 1 червня минулого року. Строк дії договору до 30.12.2021.

Слідчі вивчили тендерну документацію та цінову пропозицію «СК «Стройінвест» і встановили обставини, що можуть свідчити про фактичне ненадання таких робіт та протиправне заволодіння коштами бюджету, а також їх розтрати посадовими особами Департаментом капітального будівництва Дніпропетровської ОДА.

Суд задовольнив клопотання поліції і продовжив строк досудового розслідування у кримінальному провадженні до 11 червня 2022 року.

Причому, згідно з «Прозорро», 6 грудня цього року Департамент капітального будівництва Дніпропетровської ОДА та «СК «Стройінвест» у зв’язку з істотною зміною обставин, якими сторони керувалися при укладанні договору, дійшли згоди розірвати угоду від 1 червня 2020 р.

Дніпровською «СК «Стройінвест» володіє Роман Аліфонов, керує Юрій Кравченко. Раніше засновником був Денис Островський, який володіє ТОВ фірма «ВЛК» разом зі Світланою Ященко, яка працювала в будівельному ПрАТ «НВО «Созидатель» Леоніда Турчина і Володимира Бєлінського. Раніше її частка у «ВЛК» належала Павлу Похвалітову, який був радником, а до того  – заступником директора КП «Дніпроводоканал» Дніпровської міськради. Крім того, Похвалітов був відомий як начальник Дніпровського центру телекомунікаційних послуг ПАТ «Укртелеком» та як працівник ДМП ВКГ «Дніпро-Західний Донбас».

Островський був засновником нині ліквідованої ГО «Нова сила» з Андрієм Чеботарьовим та Іваном Лайваном. Лайван керував КолП «Дніпроуніверсал», директором якого зараз є Лариса Островська, а засновниками – Валерій Черніков і Дмитро Герасимов. Останній певний час був відомий як виконувач обов’язків директора КП «Дніпродорсервіс».

Нагадаємо, печатку «Дніпроуніверсалу» вилучали в рамках кримінальної справи про викрадення двох чиновників, за якою колись визнав провину і був засуджений Геннадій Корбан – ексзаступник голови Дніпропетровської ОДА при Ігорю Коломойському.

Із 2015 року переможець натендерив переважно на Дніпропетровщині 4,88 млрд грн.