Оточення радника Скічка не зробило узбіччя дороги, на ремонті якої освоїли 3 млн
15.12.2021   //  

Ремонтні роботи у виконанні “Главшляхбуду”. Фото з сайту Черкаської РДА

Капітально відремонтована дорога протяжністю кілометр в Черкаській області не має узбіччя, яке передбачено договором з підрядником. А тому є небезпечною для автотранспорту.

Про це написав Кіндрат Булавін для «Провінції»

В липні 2021 року державне підприємство «Служба місцевих автомобільних доріг» (ДП «СМАД») за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Главшляхбуд» вартістю 3,26 млн грн на капітальний ремонт кілометру дороги О241311 (ділянка км 13+000 – км 14+000). Це частина траси, що з’єднує Смілу – Березняки- Райгород – Кам’янку.

В серпні та вересні замовник перерахував двома траншами підряднику всю обумовлену договором суму.

Станом на 13 грудня роботи траса відремонтована, але розмітка ще не нанесена. Також взагалі відсутнє узбіччя.

Перепади між товстим шаром асфальту і тим, що мало б бути узбіччям – близько 0,5 метрів, що небезпечно для транспорту. У багатьох місцях вже можна побачити обламування кромки дорожнього полотна, а ще відсутня підсипка.

«Главшляхбуд», що здійснив «капітальний ремонт» даної ділянки, не має власної техніки. Усі трактори – орендовані, як і асфальтоукладник. Власні автомобілі для перевезення асфальто-бетонної суміші – відсутні.

Відмітимо, що три роки тому, в грудні 2018 року, десять з половиною кілометрів траси О241311 від села Березняки в напрямку Кам’янки було введено в експлуатацію після завершення середнього поточного ремонту. Вартість робіт становила 12,5 млн. грн. Тоді роботи йшли і на ділянці, яку тепер капітально відремонтував «Главшляхбуд».

Від «Наших грошей»

Власниками  ТОВ «Главшляхбуд»  є Ірина Перетяжко  та її молодший бізнес-партнер Денис Орлінський. Останній займає посаду директора з моменту заснування фірми в 2015 році.

Договір на ремонт дороги розрахований до кінця поточного року. Але додаток до нього з календарним графіком робіт вимагає зробити планування двох кілометрів узбіч автогрейдером в третій декаді жовтня, з кожного боку траси узбіччя повинно складати метр. На грудень було заплановано тільки очищення отворів водопропускних труб.

Засновником ДП «Служба місцевих автомобільних доріг Черкаської області» є Черкаська обласна державна адміністрація. Його колишній директор Ігор Франчук нині є радником голови ОДА Олександра Скічка з питань будівництва. Він декларував роботу в 2017 році в ТОВ «Центрдорресурс» та ТОВ «Центршляхбуд». Ці фірми зареєстровані в Києві на вул. Бойчука 10-А, при реєстрації вказали номер телефону  044490-27-87. Цю ж адресу та номер телефона «Главшляхбуд» вказує на своєму сайті як адресу офісу власної групи компаній. Керівником «Центршляхбуд» є Олег Перетяжко, що має однакове прізвище з власницею «Главшляхбуд» Іриною Перетяжко. Олег Перетяжко раніше був співвласником «Центрдорресурс», роботу в якому декларував радник Скічка Ігор Франчук.

За даними «Прозоро», «Главшляхбуд» отримало підряди на 1,70 млрд грн., всі замовники із Черкаської області.

Юрій Школяренко, «Наші гроші»