Дніпровці знову задрали ціни ремонту школи на батьківщині Зеленського за 135 мільйонів
13.12.2021   //  

Департамент капітального будівництва Дніпропетровської ОДА 7 грудня за результатами тендеру замовив ТОВ «СК «Стройінвест» капітальний ремонт школи у Кривому Розі за 135,00 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2022 року мають відремонтувати Криворізьку загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів №60 по вул. Українська, 66. За підсумковою відомістю ресурсів без доставки і ПДВ, вибірково перевірені ціни будівельних матеріалів значно перевищують ринкові.

Клей Ceresit CT 190 pro коштує 20,77 грн./кг. На ринку його можна знайти за гуртовою ціною 240 грн. за мішок 27 кг (від 14 шт.), або 8,87 грн./кг, що мінімум удвічі дешевше.

Дерев’яні бруси і дошки купили по 14 524 грн./куб. м, що вдвічі дорожче за інші тендери.

Цегла керамічна одинарна повнотіла М100 250х120х65 мм коштує 7,12 грн. за штуку. У відкритих джерелах її можна знайти у продажу в півтора раза дешевше – по 4,72 грн./шт.

Штукатурку Ceresit CT 74 1,5 мм замовили по 107 грн./кг. На ринку вона знаходиться за гуртовою ціною 1 708 грн. за відро 25 кг, або 68 грн./кг. Це теж у півтора раза дешевше.

Стельові плити Armstrong Dune Supreme board придбали по 259 грн./кв. м. В інтернет-магазинах їх можна знайти по 70 грн./шт., або 193 грн./кв. м, що на третину дешевше.

Вартість договору лише на 1% нижча від очікуваної вартості закупівлі в 136,97 млн грн.

Єдиним конкурентом було дніпровське ПП «Спецбудмонтаж-21» Миколи Станівого та Галини Тельнової, яким керує Олексій Тельнов. При цьому ніхто не знижував ціну на аукціоні. Воно є субпідрядником переможця із добудови лікарні у Полтавській області.

Дніпровською «СК «Стройінвест» володіє і керує Юрій Кравченко. Раніше засновником був Денис Островський, який володіє ТОВ фірма «ВЛК» разом зі Світланою Ященко, яка працювала в будівельному ПрАТ «НВО «Созидатель» Леоніда Турчина і Володимира Бєлінського. Раніше її частка у «ВЛК» належала Павлу Похвалітову, який був радником, а до того – заступником директора КП «Дніпроводоканал» Дніпровської міськради. Крім того, Похвалітов був відомий як начальник Дніпровського центру телекомунікаційних послуг ПАТ «Укртелеком» та як працівник ДМП ВКГ «Дніпро-Західний Донбас».

Островський був засновником нині ліквідованої ГО «Нова сила» з Андрієм Чеботарьовим та Іваном Лайваном. Лайван керував КолП «Дніпроуніверсал», директором якого зараз є Лариса Островська, а засновниками – Валерій Черніков і Дмитро Герасимов. Останній певний час був відомий як виконувач обов’язків директора КП «Дніпродорсервіс».

Нагадаємо, печатку «Дніпроуніверсалу» вилучали в рамках кримінальної справи про викрадення двох чиновників, за якою колись визнав провину і був засуджений Геннадій Корбан – ексзаступник голови Дніпропетровської ОДА при Ігорю Коломойському.

Із 2015 року переможець натендерив переважно на Дніпропетровщині 4,88 млрд грн.