Держгеонадра через «голландський» аукціон продало газове родовище Козицькому за чверть ціни
09.12.2021   //  

Переможцем аукціону Державної служби геології та надр з продажу спецдозволу на Тинівське родовище (Львівська обл) природного газу стало ТОВ «Горизонти» з пропозицією 27,01 млн грн.

Аукціон відбувся 7 грудня на «Прозорро.Продажі».

Торги провели за системою голландського аукціону – на пониження ціни, яка стартувала з 107,85 млн грн. Ціна знижувалася, доки «Горизонти» не запропонували ставку в 15,01 млн грн. На наступних етапах на підвищення ціни конкуренцію склало ТОВ «Ексінтех» з пропозицією 26 млн грн. Але кінцева ставка переможця була вищою – 27,01 млн грн.

Договір з «Горизонти» анонсовано укласти 20 грудня. Строк дії спецдозволу – 20 років.

Тинівське родовище природного газу розташоване в Дрогобицькому районі Львівської області. Це вже третя спроба продати спецдозвіл на Тинівське родовище  через «Прозорро. Продажі» за півроку. Два попередні проводилися за класичною системою на підвищення ціни і обидва вони не відбулися. Хоча стартова ціна після першої невдачі була знижена вдвічі до 53,92 млн грн.

Бенефіціарами ТОВ «Горизонти» вказані Зіновій Козицький та чеський бізнесмен Карел Комарек. Козицький відомий як власник найбільшої приватної газовидобувної компанії на Західній Україні – ТОВ «Західнадрасервіс». Його син Максим Козицький з лютого 2020 року очолює Львівську облдержадміністрацію. В жовтні «Горизонти» купило на аукціоні Дежгеонадр спецдозвіл на користування надрами Жуківської площі в Полтавській області за  90,00 млн грн., що в 17 разів вище стартової ціни.

Власниками ТОВ «Ексінтех» із Тернопілля Львівської області вказані Сергій Осєчкін та Олена Урбан. Основний вид діяльності – «Діяльність у сфері проводового електрозв’язку».