«Стар Медіа» узяла більшість із 49 мільйонів на серіали для каналі «Дом» та «UATV»
01.12.2021   //  

ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України» (телеканали «Дом» та «UATV») Мінреінтеграції 16-22 листопада уклало шість угод про виробництво серіалів і фільму до кінця року на загальну суму 48,73 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Йдеться про написання сценаріїв та підготовчий період виробництва (предпродакшн).

  • 16,02 млн грн. – ТОВ «Стар Медіа» із українсько-російської групи компаній «Star Media» Владислава Ряшина. Кінцевим бенефіціаром фірми є сам Владислав Ряшин.

Компанії замовили серіал «Частная практика» російською/українською мовами у жанрі «іронічний медичний процедурал». Він включатиме 16 серій по 45 хвилин. Режисером серіалу є Дмитро Лактіонов, а сценаристами – Алан Хурумов і Геннадій Кондратьєв.

Також фірма створить комедійний серіал «Семья» російською/українською мовами, який складатиметься із 16 серій по 45 хвилин. Режисером буде Олександр Тіменко, а сценарій напишуть Олексій Сафін, Олександр Слободський, Лариса Щербина і Наталія Щербина.

Крім того, фірмі замовили серіал «Морская Академия» російською/українською мовами у жанрі молодіжної драми. У ньому передбачається 8 серій по 45 хвилин. Режисером цього серіалу є Мирослав Латик, а авторами сценарію – Сергій Баженов, Леонора Пащенко, Поліна Скоморох, Богдан Дмитришин, Катерина Бірюкова та Ольга Артушевська.

  • 6,48 млн грн. – ТОВ «Маестро Медіа Продакшн» Павла і Наталі Позднякових.

Фірма зніме російськомовний серіал «Теща возвращается утром» у жанрі драмеді на 4 серії по 45 хвилин. Режисером є Денис Тарасов, а сценарій написала Тетяна Малахова.

Російськомовний серіал «Многодетный детектив» у жанрі комедійного детективу буде на 16 серій по 45 хвилин. Режисером є Віктор Сухобрус, а сценаристом – Олександр Штефан.

  • 4,03 млн грн. – ТОВ «Директорія кіно» Ігоря Савиченка.

Фірмі, яка зняла комедійний фільм «Наші котики», замовили україномовний телевізійний комедійний фільм «Татунчик» на 90 хвилин. Його режисером і сценаристом є Кирило Бін.

Послуги купили за переговорною процедурою, бо виконавці виграли мистецькі конкурси.

Із січня 2020 року ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України» керує Юлія Островська, яка раніше працювала директоркою із виробництва студії «Квартал 95».

Нагадаємо, після Майдану, в 2015 році на технічній базі «Банківського телебачення» НБУ («БТБ»), інформагентства «Укрінформ» і ДТРК «Всесвітня служба УТР» запустили канал іномовлення «UATV». А торік, уже за президентства Володимира Зеленського, на базі іномовлення було створено ще й російськомовний канал «Дом», який позиціонується як мовник для тимчасово окупованих територій. При цьому, як зауважила днями «Українська правда», карта покриття «Дому» показує, що зона впевненого прийому сигналу ледь доходить до Луганська, а в Криму охоплює крайню північ півострова. Крім того, двоє колишніх працівників каналу «Дом» анонімно повідомили «Українській правді», що їхнє керівництво передавало їм вказівки від Офісу президента щодо того, як писати новини.

Після створення «Дому» держпідприємство почало освоювати значно більше коштів. Так, цьогоріч воно роздало підрядів на 499,39 млн грн. Найбільші стосувалися обладнання на 105,25 млн грн., а також виробництва двох реаліті-шоу «Посетите мой дом» за 34,20 млн грн. і «Украина с первого взгляда» за 33,90 млн грн. та серіалу «Фима» за 18,25 млн грн.

Журналісти програми «Watchdogs» виявили, що оплати за ці реаліті-шоу почалися, коли йшли кастинги ведучих і нічого не було передано, хоча угоди передбачали післяоплату.