Ліцей за 12 мільйонів замовив посів та збирання кукурудзи фірмі власника «Радія»
29.11.2021   //  

Піщанобрідський професійний аграрний ліцей (с. Піщаний Брід Кіровоградської області) 15 листопада за результатами тендеру замовив ТОВ «Агрогран» послуги з обробітку земель в обсязі повного сільськогосподарського циклу за 11,69 млн грн. Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Послуги будуть надаватися на земельних ділянках загальною площею 419 га:

  • 124 га в с. Піщаний Брід Добровеличківського району Кіровоградської обл.
  • 295 га в с. Любомирка Добровеличківського району Кіровоградської обл.

Щодо культури, то мова йде про кукурудзу.

В угоді зазначається, що для посіву «Агрогран» використає сертифіковані районовані високоврожайні сорти та гібриди, а для обробітку ґрунту – обґрунтовану систему захисту рослин від шкідників, хвороби та бур’янів.

На торгах єдиним конкурентом переможця було миколаївське ПП «Агрохолдинг Афіна Паллада» Дмитра Тарана та Ігоря Пономаренка, чия пропозиція була вищою і склала 11,74 млн грн. Саме такою була очікувана вартість. Фірми не торгувалися під час аукціону.

В торгах також хотіли взяти участь ТОВ «Нива-Н» та ТОВ «Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю ім. Мічуріна», але їх пропозиції були відхилені, оскільки вони не надали низку необхідних документів. Зокрема, інформацію про субпідрядників, гарантійний лист про те, що погоджуються з проектом договору і зобов’язуються укласти договір на підставі проекту та гарантують його виконання, а також гарантійний лист про забезпечення виробничого навчання учнів на техніці Учасника.

Директором ТОВ «Агрогран» з м. Помічна Добровеличківського р-ну Кіровоградської обл. є Микола Якимчук, засновники Наталя Бахмач та відомий на Кіровоградщині аграрій Євгеній Бахмач. Йому та Наталії Бахмач також належать ТОВ «Зерновик».

Бахмач є головою наглядової ради ПАТ «Науково-виробниче підприємство «Радій» (постачає обладнання для атомних електростанцій), акціями якого володіє разом з Наталією Бахмач.

Євгеній Бахмач був помічником екс-нардепа Анатолія Кінаха.