У Труханова за рік продали нерухомості на 40 мільйонів, середня ціна не дотягує до ринкової
26.11.2021   //  

За 2021 рік мерія Одеси продала на аукціонах «Прозорро. Продажі» 3,2 тисяч квадратних метрів   комунальної нерухомості  за 39,84 млн грн.

Про це пише видання «Монитор».

За розрахунками видання, середня ціна проданої нерухомості склала $459 за квадратний метр.

Традиційно, департамент комунальної власності Одеської міськради виставляє на продаж нерухомість по ціні, що вища ринкової. В результаті скасованого аукціону ціна на наступний автоматично понижується вдвічі. Така ситуація була зафіксована по більшості обєктів.

Найдорожче було продано приміщення першого поверху на Французькому бульварі 12-А. Нерухомість викупила ТОВ «Імот», яке за майже 173 квадратних метра заплатила 5,3 млн грн., або $ 1 150 за кв. м.  До лютого 2021 року власником фірми була Марина Синюк – помічниця депутатки Одеської міськради від промерської «Довіряй ділам» Світлани Осауленко. Але це нижче ринкової вартості за аналогічну нерухомість, яка в цьому районі Одеси стартує від $ 1500.

Афільоване з іншим депутатом Одеської міськради Віктором Баранським – ТОВ «Трансфлот Сервіс», купило в жовтні 80 квадратних метрів на вул. Градоначальницька, 29  по $ 477 за квадратний метр. Це дешево для центру міста, тим паче в приміщенні був проведений ремонт і потрібні тільки оздоблювальні роботи.

З початку року мері продала 13 підвальних приміщень на загальну суму майже 5 млн грн., хоча законодавство передбачає що вони є спільною власністю жителів будинку.

Підвали в центрі міста були продані від $ 100 до $ 200 за «квадрат». При цьому  їх ринкова вартість стартує від $ 250 за квадратний метр, це без ремонту і комунікацій.

Відповідно до звіту Департамента Комунальної власності Одеської міськради, в 2020 році до бюджету міста від продажу комунальної нерухомості було перераховано 104 млн грн.. Всього мерія тоді продала майже 14 тисяч квадратних метрів нерухомості по середній ціні $277 за «квадрат».