«Іршанський ГЗК» злив перелицьованому фавориту Журила 59 мільйонів на перевезення
23.11.2021   //  

Філія «Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат» АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» 16 листопада уклала угоду з ТОВ «Юнайтед Глобал Лоджистік» про транспортні послуги на 58,80 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До 31 березня 2022 року організують перевезення від станції Нова Борова ільменітового концентрату у вагонах-хоперах по 65-72 т. Зокрема 720 вагонів до станції Одеса-порт-експорт по 41 801 грн. і 720 вагонів до станції Чорноморськ-порт-експорт по 39 866 грн.

На 2020 рік цій фірмі замовляли перевезення із супутніми послугами в Одесу по 51 780 грн., а в Чорноморськ – по 48 037 грн. Але згодом ціни зменшили невідомо на скільки.

Комбінат традиційно провів нинішню закупівлю як комерційні торги на майданчику «zakupki.prom.ua», а потім опублікував звіт про укладений договір у «Прозорро».

Вартість договору перевищувала поріг для звичайних замовників на товари і послуги у 200 тис грн., після якого гірники мали би проводити відкриті торги за законом «Про публічні закупівлі» на одному з авторизованих у системі «Прозорро» майданчиків.

Раніше комбінати «ОГХК» проводили закупівлі через відкриті торги у «Прозорро». Отже, тоді вони вважали, що є замовниками у розумінні закону «Про публічні закупівлі» та мають проводити тендери за вимогами цього закону лише на майданчиках, підключених до «Прозорро». Однак у 2018 році вони перейшли на приватний майданчик і звіти.

Вартість договору на 2% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 60,00 млн грн.

Єдиним конкурентом було ПП «Олвей» з Усатового, засновниками якого є Тетяна Олійник з Одеси і Єгор Кобелецький з Чорноморська, а директором – Василь Олійник.

Створена в серпні 2018 року одеська «Юнайтед Глобал Лоджистік» належить директору Олександру Кулику з Одеси, Оксані Яременко з Вільногірська і Тетяні Черезовій з Києва.

Яременко свого часу очолювала відділ матеріально-технічного забезпечення «ОГХК».

Черезова заснувала адвокатське об’єднання «Енерджилекс» з Мариною Дзюбою, котра раніше очолювала юридичну службу ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат».

Кулик володіє чорноморським ТОВ «Смак Груп», яким керує Олена Потапова. Також він володів одеським ТОВ «Арена Марин», котре в 2015-2018 роках отримало транспортних підрядів тільки «ОГХК» на 300,19 млн грн. Воно прописане із переможцем на Польському узвозі, буд. 11, 9 пов., оф. 7. У 2018 році «Арену Марин» переписали на Євгена Ричагова, після чого вона більше не отримувала підрядів. А переможець із 2018 року натендерив у «ОГХК», «СхідГЗК» і ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат» 1,02 млрд грн.