Слідчі ДБР арештували ділянку і приміщення «Київпроекту» (додано)
22.11.2021   //  

Ухвалою слідчого судді Шевченківського районного суду м. Києва від 18.10.2021 було накладено арешт на ділянку і приміщення ПАТ «Київпроект» на вул. Богдана Хмельницького, 16-22 у столиці. Про це свідчить ухвала Шевченківського райсуду м. Києва від 8 листопада.

Арешт із забороною проводити будівельні, земляні роботи та здійснювати реконструкцію вказаного нерухомого майна накладено на:

  • земельну ділянку площею 0,77 га із кадастровим номером 8000000000:76:023:0005, що є комунальною власністю та перебуває в оренді ПАТ «Київпроект»;
  • групу нежитлових приміщень №2 (в літ. А) загальною площею 16623,3 кв м, що на праві приватної власності належить ПАТ «Київпроект»;
  • групу нежитлових приміщень №1 (в літ. Б) загальною площею 10083,0 кв м, що на праві приватної власності належить ПАТ «Київпроект».

Арешт накладено у рамках  кримінального провадження № 12021105100003650 від 13.10.2021, розслідування якого здійснює перший слідчий відділ ТУ ДБР у м. Києві.

Керівник ПАТ «Київпроект», адвокат Павло Гуцало подав клопотання про скасування арешту.

Прокурор в судовому засіданні просив суд повернути клопотання заявнику, оскільки перший слідчий відділ столичного ДБР територіально знаходиться у Печерському районі Києва і це провадження не підсудне Шевченківському райсуду.

Слідчий суддя це врахував і клопотання Гуцала про скасування арешту залишив без задоволення.

Інших даних про оскарження арешту в держреєстрі немає.

Додано

Після публікації новини до редакції «Наших грошей» звернулася Катерина Скуридіна з PR-агенції Dontstop Agency, яка надіслала PDF-копію ухвали Київського апеляційного суду від 18 листопада, якою було задоволено апеляційну скаргу директора ПАТ «Київпроект» Гуцала П.С. і скасовано ухвалу слідчого судді Шевченківського райсуду м. Києва від 18 жовтня, якою було накладено арешт на земельну ділянку площею 0,77 га та групу нежитлових приміщень загальною площею 26706,3 кв м. При цьому Київський апеляційний суд постановив нову ухвалу, якою у задоволенні клопотання прокурора Шевченківської окружної прокуратури про накладення арешту на зазначене майно відмовлено. У державному реєстрі судових рішень ця ухвала Київського апеляційного суду була оприлюднена після публікації новини – 26 листопада.

Нагадаємо, 19 вересня 2019 року Держархбудінспекція України видала «Київпроекту» дозвіл на будівельні роботи на об’єкт «Реконструкція майнового комплексу – будівлі «Київпроект» під багатофункціональний комплекс по вул. Богдана Хмельницького, 16-22 у Шевченківському районі м. Києва».

Ділянка забудови площею 0,77 га по вул. Б. Хмельницького, 16-22 відповідно до Генплану є територією громадських будівель та споруд і частково – середньо- та малоповерхової забудови. Крім того, ділянка розташована в Центральній планувальній зоні, де діє обмеження по висоті не вище 27 метрів (9 поверхів).

З огляду на це у діючому дозволі вказана поверховість нової будівлі – 8 поверхів, але по факту буде 24 поверхи.

На сьогодні триває продаж квартир у цьому комплексі, який має назву «KYЇVPROEKT City Space». Це проект від Perfect Group нардепа від ОПЗЖ Дмитра Ісаєнка та Saga Development екс-чиновника КМДА Андрія Вавриша.

За даними SMIDA, з кінця 2020 року основними власниками ПАТ «Київпроект» є ТОВ «Джемп» (47,2%) і ТОВ «Спецрентфінанс» (47,6%). Обидві компанії були створені у листопаді 2020 року.

Власником і керівником ТОВ «Джемп» є Дмитро Райчук з Ковеля Волинської обл. Власником ТОВ «Спецрентфінанс» є ТОВ «Спецбудінвест-17» Василя Шомонки і Олега Тимошенка. ТОВ «Спецбудінвест-17» входить до групи компаній Perfect Group нардепа від ОПЗЖ Дмитра Ісаєнка.

До «Джемп» і «Спецрентфінанс» основним власником «Київпроекту» була кіпрська компанія «Трейлорі Венчерз Лімітед» (Traylory Ventures Limited). Її представником був адвокат Сергій Турчінов, який у 2017 році «розіграв» з нинішнім нардепом від ОПЗЖ Вадимом Столаром аукціон по купівлі нерухомості на Печерську.