«Артемсіль» таємно замовила маріупольцям американський тягач вартістю 38 мільйонів
17.11.2021   //  

ДП «Артемсіль» 8 листопада уклало угоду з ТОВ «Линден» про купівлю тягача вартістю 37,50 млн грн., що дорівнює $1,44 млн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До середини 2022 року в місто Соледар Донецької області мають поставити маневровий багатофункціональний мобільний вагонний тягач Titan на комбінованому ходу. Тобто він пересуватиметься як по залізничних коліях, так і по дорогах. Інших деталей замовлення немає, бо договір не оприлюднено. Судячи з назви, йдеться про тягач Titan виробництва компанії «Trackmobile» (США), який може бути з одинарним чи подвійним зчепленням.

У грудні 2015 року ДП «Маріупольський морський торговельний порт» замовляв іншій компанії тягач Trackmobile Titan за 28,74 млн грн., що дорівнювало $1,20 млн грн. Він міг переміщувати до 30 навантажених вагонів та був оснащений щіткою для снігоочищення з гідравлічним мотором і снігоприбиральним відвалом. Поліція розпочинала кримінальне провадження щодо закупівлі порту. За даними Державної фіскальної служби, фактурна вартість тягача складала 13,28 млн грн., тобто держпідприємство переплатило 15,46 млн грн. Але з червня 2016 року нових ухвал по цій справі в судовому реєстрі не з’являлось.

Нині маріупольською «Линден» зі статутним капіталом 1 тис грн. володіє та керує Денис Бутенко – засновник та директор маріупольського ТОВ «Денмар» зі статутним капіталом 200 грн. За даними системи «YouControl», донедавна фірмою «Линден» володів і керував Владислав Антоненко з окупованого Донецька. Раніше обидві отримували підряди портів.