Дніпровці виграли у свого субпідрядника 156 мільйонів на коштовну школу в Кривому Розі
16.11.2021   //  

Департамент капітального будівництва Дніпропетровської ОДА 3 листопада за результатами тендеру замовив ТОВ «СК «Стройінвест» капітальний ремонт школи у Кривому Розі за 155,50 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2022 року відремонтують Криворізьку гімназію №95 по вул. Соборності, 20А. За підсумковою відомістю ресурсів без доставки і ПДВ, ціни значно перевищують ринкові.

Бетон B15 М200 20-40 мм обійдеться у 4 193 грн./куб. м. На сайті групи «Ковальська» види бетону B15 продаються по 1 440-1 860 грн./куб. м, тобто вдвічі-втричі дешевше.

Арматура А-ІІІ 8-10 мм коштує 66 тис грн./т, що вдвічі дорожче від інших тендерів.

Мастика Ceresit Xpress CP 43 коштує 346 грн./кг. Її можна знайти у продажу на від чверті до майже двох разів дешевше – по 5 1487 973 грн. за відро на 28 кг, або 184-285 грн./л.

Спортивний лінолеум Gerflor Recreation 60 Silver Grey товщиною 4,5 мм коштує 2 082 грн./кв. м. Зараз на ринку спортивний лінолеум Gerflor Recreation 60 у півтора-два раза дешевший – 1 0521 312 грн./кв. м. Кольору Silver Grey немає, а товщина складає 6 мм.

Вартість договору лише на 1% нижча від очікуваної вартості закупівлі в 157,13 млн грн.

Єдиним конкурентом було дніпровське ПП «Спецбудмонтаж-21» Миколи Станівого та Галини Тельнової, яким керує Олексій Тельнов. При цьому ніхто не знижував ціну на аукціоні. Воно є субпідрядником переможця із добудови лікарні у Полтавській області.

Дніпровською «СК «Стройінвест» володіє і керує Юрій Кравченко. Раніше засновником був Денис Островський, який володіє ТОВ фірма «ВЛК» разом зі Світланою Ященко, яка працювала в будівельному ПрАТ «НВО «Созидатель» Леоніда Турчина і Володимира Бєлінського. Раніше її частка у «ВЛК» належала Павлу Похвалітову, який був радником, а до того – заступником директора КП «Дніпроводоканал» Дніпровської міськради. Крім того, Похвалітов був відомий як начальник Дніпровського центру телекомунікаційних послуг ПАТ «Укртелеком» та як працівник ДМП ВКГ «Дніпро-Західний Донбас».

Островський був засновником нині ліквідованої ГО «Нова сила» з Андрієм Чеботарьовим та Іваном Лайваном. Лайван керував КолП «Дніпроуніверсал», директором якого зараз є Лариса Островська, а засновниками – Валерій Черніков і Дмитро Герасимов. Останній певний час був відомий як виконувач обов’язків директора КП «Дніпродорсервіс».

Нагадаємо, печатку «Дніпроуніверсалу» вилучали в рамках кримінальної справи про викрадення двох чиновників, за якою колись визнав провину і був засуджений Геннадій Корбан – ексзаступник голови Дніпропетровської ОДА при Ігорю Коломойському.

Із 2015 року переможець натендерив переважно на Дніпропетровщині 4,74 млрд грн.