«Автострада» через АМКУ збила тещу Караахметоглу з тендеру ціною 361 млн
16.11.2021   //  

Тендерна колегія Антимонопольного комітету 8 листопада постановила відхилити компанію «Спец комплект постач» з тендеру на експлуатаційне утримання доріг у Черкаській області вартістю 361 млн грн. Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Скаргу подало ТОВ СУНП «Автострада», конкурент виказав претензії щодо ліцензійних документів на програмний комплекс та щодо гарантійного листа на поставку асфальту. Колегія АМКУ задовольнила скаргу. І тепер замовник муситиме відхилити «Спец комплект постач». Таким чином фірма не зможе позамагатись за значний підряд.

З 2020 року 50% у ТОВ «Спец Комплект Постач» належить Надії Кравс, тещі генерального координатора турецької групи компаній «Онур» в Україні Емре Караахметоглу.

Ще 50% фірми належить Сергію Дяченко, який керує ТОВ на посаді директора. До 2019 року фірму контролювало оточення нардепа Ярослава Москаленка, що у той час мав вплив на Київську облдержадміністрацію.

«Спец комплект постач» вигравало значні підряди на експлуатаційне утримання доріг у 2018 році (1,5 млрд грн) та з середини 2020 по середину 2021 року (2 млрд грн).

СУНП «Автострада» належить Максиму Шкілю, який цього року вивів свою фірму зі складу Національної асоціації дорожників України. Її засновниками у 2019 році стали шість фірм, у тому числі і «Онур». Вони стали найбільшими підрядниками Укравтодору під час «Великого будівнитцва», що стало однією з ознак формування картелю на ринку дорожніх ремонтів. Однак через два роки Шкіль висловив невдоволення діями НАДУ та формально вийшов з Асоціації.