Сімейні фірми розіграли ремонт скверу із дорогою плиткою за 3 мільйона
13.11.2021   //  

Управління капітального будівництва Житомирської міської ради 11 листопада за результатами тендеру опублікувало намір укласти угоду з ТОВ «БТК Світ Будінвест» на реконструкцію частини території благоустрою з влаштуванням скверу вартістю 3,15 млн грн.

Про це написала Наталія Іжицька для «Житомир.Інфо».

За даними «Прозорро», роботи з реконструкції та влаштуванням скверу по проспекту Миру, 9, мають бути виконані до 31 березня 2022 року. Джерело фінансування – місцевий бюджет. У технічному завданні вказано, що підрядник має провести підготовчі, земляні та монтажні роботи, провести роботи з зовнішнього освітлення мереж, водопостачання та каналізації, монтажні роботи системи відеонагляду. Також переможець торгів має озеленити територію та провести благоустрій: улаштувати плитку та бордюри, встановити велопарковку, гойдалку, пісочницю, вуличні тренажери, каруселі, урни, лавки та інше.

Очікувана вартість закупівлі становила 3,22 млн грн. Імітувало конкуренцію на торгах ПП «АртВей», яке запропонувало цінову пропозицію дорожу від пропозиції переможця – 3,19 млн грн. Ттендерні пропозиції учасники подавали в один день з різницею у 40 хвилин, а під час аукціону не торгувалися. В обох фірмах в тендерних документах зазначений спільний робітник Сімакевич Олександр Петрович.

У ТОВ «БТК Світ Будінвест» тендерний комітет знайшов невідповідності у документації, однак надав можливість упродовж 24 годин їх виправити: зокрема надати копії свідоцтв про реєстрацію зазначеної будівельної техніки.

Ціни на будматеріали переможця торгів наступні: плити бетонні тротуарні, товщина 60 мм (сірий) з відпускною ціною 305 грн за кв.м (вартість таких плит без знижок на prom.ua становить 250 грн), пісок природний, рядовий за 268 за м3 (у серпні на дорожніх тендерах Київської САД купували пісок дешевше – 210 грн./куб. м), бордюр 1000х200х80мм за 69 грн за одиницю (вартість таких бордюр на prom.ua становить від 96 грн).

ТОВ «БТК Світ Будінвест» засноване в 2018 році в Житомирі,власником фірми є громадянка Вірменії Бошян Пайцар Оганесівна, яка прописана в смт. Романів Житомирської області. Директором фірми є Мхітарян Самвел Михайлович, який прописаний також у см.т Романів. Самвел  Мхітарян є співвласником хмельницької фірми ТОВ «ХмельБуд-Поділля», яке спеціалізується на будівництві доріг і автострад.  Директором «ХмельБуд-Поділля» є Манукян Арташес. Це брат власника ПП «АртВей» Норайра Манукяна, з яким вони прописані за однією адресою в смт Базалія Хмельницької області. ФОП Манукян Арташес має один на двох контактний номер з підприємницею Манукян Меліною Самвелівною, яка може бути  донькою директора фірми-переможця Мхітаряна Самвела.

За даними «Прозорро», «БТК Світ Будінвест» почало брати участь у державних закупівлях з 2018 року, за цей час з фірмою уклали угод на 102 млн грн. В основному фірма поставляла управлінням освіти України обладнання для закладів харчування.

Зауважимо, що це вже друга спроба провести тендер на реконструкцію частини території благоустрою з влаштуванням скверу по проспекту Миру. Тендер оголошений 13 вересня не відбувся, оскільки управління капітального будівництва Житомирської міської ради відхилило усі тендерні пропозиції учасників, зокрема і пропозицію «БТК Світ Будінвест».