Новачок за 80 мільйонів спроектує водопровід для донеччан в обхід ОРДО
12.11.2021   //  

Департамент житлово-комунального господарства Донецької ОДА 2 листопада за результатами тендеру замовив ТОВ «Девел-Проект» проектування будівництва водопроводу за 80,17 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч спроектують будівництво споруд технічного водопостачання від ПК 637+50 каналу «Сіверський Донець-Донбас» до врізки в Південно-Донбаський водопровід на землях Краматорського та Покровського районів. Це Південний технічний водопровід довжиною 70 км у дві нитки, який буде мати потужність 360 тис куб. м води на добу.

Майбутній водопровід повинен забезпечити півтора мільйона жителів Донецької області надійним водопостачанням в обхід тимчасово окупованої території. Йдеться про жителів міст Маріуполь, Волноваха, Покровськ, Мирноград, Добропілля, Селідове тощо, а також населених пунктів Волноваського і Покровського районів. Будівництво передбачається біля лінії розмежування, причому в деяких місцях відстань до неї складає менше 7 км.

Нинішній підряд включає стадії «Техніко-економічне обґрунтування», «Проект», «Робоча документація» та отримання експертного звіту на проектно-кошторисну документацію.

Ціна угоди виявилась на 16% нижчою від очікуваної вартості закупівлі у 95,00 млн грн.

Єдиним конкурентом переможця під час активних торгів було ДП «Східноукраїнський екологічний інститут» Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.

Київську «Девел-Проект» зі статутним капіталом 10 тис грн. створили у жовтні 2019 року Ігор Бугайчук та Віталій Краснобокий, зареєстровані в окупованому Донецьку. Однак у жовтні 2021 року єдиним засновником фірми став Олександр Кривоконь із Краматорська.

Нині Бугайчук і Краснобокий володіють ТОВ «ПСФ Тектор» з окупованого Донецька.

У 2020 році переможець отримав два підряди Окружного адміністративного суду міста Києва на проектування архіву судових справ і поточного ремонту будівлі за 57 тис грн.

Нині він підтвердив досвід аналогічним субпідрядним договором із ТОВ «Архітектурно-проектне бюро» щодо проектування реконструкції Другого Донецького водопроводу.