Держпродспоживслужба дала ще 71 мільйон на хроматографи для визначення речовин
12.11.2021   //  

Державний науково-дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи Держпродспоживслужби 8 листопада за результатами тендеру замовив ТОВ «Інтегрейтед Медікал Груп» обладнання на 71,23 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч фірма поставить три рідинні хроматографи Aquity UPLC I-class PLUS (SM-FL) виробництва корпорації «Waters Corporation» (США). Обладнання дозволить одночасно визначати принаймні 150 ветеринарних препаратів, 11 полярних пестицидів (гліфосат, глюфосинат, етефон, фосетил алюмінію, N-ацетил глюфосинату, амінометилфосфонову кислоту, 3-метилфосфінікопропіонову кислоту та інші), 12 мікотоксинів (у тому числі афлатоксини В1, В2, G1, G2, охратоксин, НТ2 токсин, деоксиніваленол, зеараленон, фумонізин В1, фумонізин В2, стеригматоцистин та інші). Гарантія становитиме рік.

У відкритих джерелах немає цін таких приладів. У серпні 2021 року цей інститут уже замовляв цій самій фірмі такі хроматографи у такій комплектації за такими ж цінами.

Ціна договору на 0,7% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 71,71 млн грн. Єдиним конкурентом було ТОВ «Алт Україна Лтд». Ніхто не знижував ціну під час аукціону.

До аукціону компанія «Senso Dynamics Llc» (США) скаржилась на післяоплату протягом десяти банківських днів після постачання товару. Вона вимагала аванс або оплату через акредитив чи гарантію. Замовник відмовився, заявивши, що умови відповідають закону.

Столична «Алт Україна Лтд» Василя Соколинського є засновником Київської міської галузевої організації роботодавців «Асоціація виробників і постачальників науково-технічної та інноваційної продукції» разом із ПрАТ «Макрохім» Бориса Храновського та того ж Василя Соколинського. Колись ці двоє володіли ТОВ «Хімлаборреактив», яке нині належить лондонській «Кемлаб Інвест Лтд». Директором «Алт Україна Лтд» є Дмитро Усмединський. Усього з 2009 року вона отримала підрядів приблизно на 1,89 млрд грн.

Київська «Інтегрейтед Медікал Груп» належить киянину Федору Кірпенку. Це кінцевий бенефіціар ТОВ «Протек Солюшнз Україна» через фірму «Протек Солюшнз Швейцарія» (Швейцарія). Раніше Кірпенко також входив до складу директорів датської компанії «Protech solutions K/S» та був відомий як співзасновник вищезгаданої «Асоціації…».

Усього з 2015 року «Інтегрейтед Медікал Груп» натендерила близько 361,06 млн грн.

Найменування обладнання Ціна, грн./к-т із ПДВ
Рідинний хроматограф Aquity UPLC I-class PLUS (SM-FL) з тандемним трьохквадрупольним мас-спектрометричним детектором Xevo TQ-XS Waters з генератором азоту Genius XE 70 та системами концентрування TurboVap та очистки зразків SPE-03 25 962 063,60
Рідинний хроматограф Aquity UPLC I-class PLUS (SM-FL) з тандемним трьохквадрупольним мас-спектрометричним детектором Xevo TQ-S micro та системами підготовки зразків Horizon 5000 та Rocket 22 894 402,80
Рідинний хроматограф Aquity UPLC I-class PLUS (SM-FL) з тандемним трьохквадрупольним мас-спектрометричним детектором Xevo TQ-XS та системою концентрування TurboVap 22 370 523,60