Кулуари Верховної Ради відремонтують за 42 мільйони – по ціні 10-кімнатного будинку з басейном і причалом на Дніпрі(фото)
05.11.2021   //  

Управління справами Апарату Верховної Ради України 2 листопада за результатами тендеру замовило ТОВ «Бриліантс Груп» ремонт кулуарів за 41,50 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч компанія виконає реставраційний ремонт кулуарів третього поверху будинку Верховної Ради України по вул. Грушевського, 5 у частині облаштування прес-центру.

Нагадаємо, у травні 2021 року Управління замовило проект цього ремонту в ТОВ «Грін Маєток» за 1,30 млн грн. Зокрема він передбачає прес-центр на 50 місць, президію на п’ять мобільних робочих місць, дві мобільні трибуни, кімнату для роботи преси з шафами на замках, інформаційні стійки, кабінет працівників прес-центру, копі-центр, місця для неформального спілкування та швидких інтерв’ю, мережеву інфраструктуру та інше.

За підсумковою відомістю ресурсів без ПДВ і доставки, дві припливно-витяжні установки Wolf (Німеччина) купили по 7,35 млн грн., два комплекти автоматики для них – по 578 тис грн., а конструкцію з алюмінієвих ферм – 1,33 млн грн. Два довгі столи індивідуального виготовлення з травою замовили по 35 100 грн., шість сидінь біля вікна індивідуального виготовлення – по 17 541 грн., а 60 стільчиків для гостей зі столиками – по 5 417 грн.

Ковролін Balsan Bolero класу зносостійкості 32 товщиною 8 мм обійдеться у 1 696 грн./кв. м. На ринку його можна знайти гуртом від 100 кв. м трохи дешевше – по 1 617 грн./кв. м.

Приймачі Shure DR 6004 коштують 4 806 грн., а на ринку дещо дорожче – від 5 332 грн.

За виділену на створення прес-центру суму можна придбати 10-кімнатний будинок у елітному котеджному містечку у Києві з землею на березі Дніпра – з власним причалом, басейном, сауною, джакузі, домашнім кінотеатром, побутовою технікою.

Ціна угоди всього на 0,1% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 41,52 млн грн.

Конкурентами були вищезгаданий проектувальник «Грін Маєток» і ФОП Каримов Олександр Вікторович зі Києва, причому ніхто не знижував ціну під час аукціону.

Столичною «Бриліантс Груп» володіє і керує Дмитро Поляков із Луганська. Він також є засновником і директором ТОВ «Енергія навколишнього середовища», зареєстрованим там само. Першозасновницями переможця в 2016 році були Ірина Михалік з Волині та Ольга Панченко з Ірпеня. Із 2017 року переможець отримав підрядів на 61,24 млн грн.

«Грін Маєток» із села Глибоке біля Борисполя належить директору Павлу Красенку із Білгород-Дністровського на Одещині. Ще він є засновником ТОВ «Київ Девелоп Груп» зі Світланою Шелест. Усього з 2016 року суперник отримав підрядів на 202,52 млн грн.