У Терехова сховали ціни ремонту благоустрою за 126 мільйонів фірмою, яка їх завищувала
31.10.2021   //  

Управління екології та благоустрою Департаменту ЖКГ Харківської міської ради 22 жовтня за результатами тендерів уклало дві угоди з ТОВ «Укрспецреставрація» про ремонт благоустрою на 126,44 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Відновлення елементів благоустрою території по вулиці Дніпровській на ділянці від вулиці Лебединської, 5 до провулка Дегтярьова, 16 коштуватиме 63,58 млн грн., а території Ново-Баварського скверу – 62,86 млн грн. Мова про капітальний ремонт благоустрою і доріг, монтаж спортивних і дитячих майданчиків, озеленення тощо.

Підсумкова відомість ресурсів та кошториси не опубліковані, що не дозволяє порівняти ціни матеріалів та обладнання з ринковими цінами на предмет можливого завищення.

Сума угод на 1,6% нижча від загальної очікуваної вартості закупівель у 128,45 млн грн.

На одному тендері єдиним конкурентом було ТОВ «Ейр-Клімат Буд» Олексія Семенова та Сергія Луканця, яке не отримувало підрядів, а на іншому – ТОВ «Славград-Сервіс» Вячеслава Лобка, яке натендерило 288 тис грн. Ніхто не знижував ціни на аукціонах.

Створену в 2018 році столичну «Укрспецреставрацію» записано на киянина Геннадія Циганкова, а керує нею Євген Мартинов. Підписантом значиться Ярослав Костюченко.

Циганков також володіє київським ТОВ «Лоджик Япі» з киянином Юрієм Закревським.

Із 2019 року переможець отримав підрядів виключно на Харківщині на 582,58 млн грн.

У 2020 році «Харківський антикорупційний центр» і «Наші гроші» неодноразово писали, що Департамент комунального господарства (у стані припинення) Харківської міськради замовляє цій фірмі ремонти з матеріалів по завищених цінах. Нині Управління екології та благоустрою Департаменту житлово-комунального господарства взагалі не показало ціни.