Рейтинг президента обвалився на 15% у тому числі через незгоду виборців з його пріоритетом – величезним будівництвом… у США
29.10.2021   //  

Перші дев’ять місяців перебування на посаді президента Джо Байдена відзначилися падінням його рейтингу на 15%, що є рекордом для останніх 70 років, пише Світлана Ковальчук у «Європейській правді».

Рейтинг Байдена упав з 57 до 42 відсотків. Для порівняння, у Дональда Трампа за такий період рейтинг знизився лише на 4,4 % (з 41,3 до 36,9%), а у Барака Обами – на 10,1%. Рейтинги Джорджа Буша-молодшого та Джорджа Буша-старшого, навпаки, на початку каденції зросли на 13% та 12% відповідно.

Як свідчить соціологія, американців турбують «внутрішні» провали влади.

Президент Байден своїми пріоритетами виділив інфраструктурні питання, створення нових зелених робочих місць та соціальні питання.

Проте це не відповідає очікуванням американців. Відповідно до опитування CBS News/YouGov, лише 27% виборців назвали інфраструктуру однією з головних проблем, а 35% визначають проблеми зміни клімату як пріоритетні.

Згідно з опитуванням Fox News, CNBC, Gallup, понад 50% респондентів заявили, що вкрай стурбовані інфляцією, підвищенням цін та проблемами зі зміною ланцюгів постачання. Близько 60% респондентів стверджують, що товарів, які колись було легко купити, бракує, включаючи продукти харчування та бакалію, вироби з паперу та засоби для чищення.

Нагадаємо, Джо Байден лобіює виділення $2 трильйонів на інфраструктурні проекти в США. У тому числі $110 млрд інвестицій на відбудову доріг та мостів, по $65 млрд інвестицій у розширення доступу до інтернету, а також у розбудову залізниці та мережі енергопостачання, $55 млрд планується спрямувати на відбудову інфраструктури водопостачання.

Після оголошення Байденом цих планів Укравтодор повідомив, що президент України Володимир Зеленський раніше від американського колеги почав «Велике будівництво» в своїй країні.